Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Άμεση απόσπαση της δασκάλας & διορισμός δασκάλων στα Ψαρά



Χίος, 17/9/2013
Α.Π.:275
Ανοικτή Επιστολή
προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Κοιν:     Κόμματα του Κοινοβουλίου
(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κ.Κ.Ε.)
              Δ.Ο.Ε.

Θέμα: «Άμεση απόσπαση της δασκάλας & διορισμός δασκάλων στα Ψαρά»

Κύριε υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμ. Κοραής» νιώθει την υποχρέωση και το καθήκον να επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της έλλειψης δασκάλων στα ακριτικά Ψαρά.
Σας είναι γνωστό ότι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο οι ακρίτες της ολόμαυρης ράχης φυλάνε Θερμοπύλες παραμένοντας στον άγιο αυτό βράχο.
 Οι κάτοικοι των Ψαρών παρά την εγκατάλειψη, τις δυσκολίες της επιβίωσης, την έλλειψη ουσιαστικών κοινωνικών παροχών δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα και δημιουργούν τη δική τους κοινωνική ποιοτική ζωή.
Η πολιτεία οφείλει να τους δίνει τα βασικά, την παιδεία και την υγεία. Οι δάσκαλοι στα νησιά του ακριτικού Αιγαίου όπως και σ΄ όλη την Ελλάδα βάζουν το δικό τους λιθαράκι να κρατούν υψηλό το αίσθημα της ελπίδας και της ζωής.
Στην προκειμένη περίπτωση στα Ψαρά υπηρετούσε μέχρι πέρσι η δασκάλα Παπαδάτου Μαρία η οποία ως νέος άνθρωπος αποφάσισε να δημιουργήσει οικογένεια με το συνάδελφο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότητας γυμναστής. Ζήτησαν μετάθεση για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ζακύνθου. Η δασκάλα μετατέθηκε και ο σύζυγος της παρέμεινε στα Ψαρά. Μετά από αυτό αναγκάστηκε αφού η οικογένεια της «διαλύθηκε» να πάρει άδεια άνευ αποδοχών προκειμένου να βρεθεί ξανά στα Ψαρά.
Απαιτούμε την  άμεση απόσπαση της Μαρίας Παπαδάτου από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ζακύνθου στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Χίου για να διδάξει στα Ψαρά.
Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό δασκάλων για να διδάξουν στα ακριτικά Ψαρά.

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας

              Αμπαζής Γιώργος                                                  Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.