Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Άμεση επάνδρωση του Ειδικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου με Εκπαιδευτικό και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό

Χίος, 20/9/2013
Α.Π.:292
Ανοικτή Επιστολή
προς τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Κοιν: Κόμματα του Κοινοβουλίου
(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κ.Κ.Ε.)
                                                                                                   Δ.Ο.Ε.
ΜΜΕ

Θέμα: «Άμεση επάνδρωση του Ειδικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου με Εκπαιδευτικό και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό»


To Eιδικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Χίου, που εκπαιδεύει παιδιά με Ε.Α. από όλο το ακριτικό νησί μας, ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του με σοβαρές απώλειες σε δασκάλους και νηπιαγωγό ειδικής αγωγής, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα  πρέπει άμεσα να καλυφθούν τα κενά δύο δασκάλων ειδικής αγωγής ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ολοήμερο τμήμα και να καλυφθούν τα δύο λειτουργικά κενά των συναδέλφων του πρωινού προγράμματος.
Το Ειδικό νηπιαγωγείο που συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό, έχει παιδιά που δεν αυτοεξυπηρετούνται ή πάσχουν από βαριά σύνδρομα (εγκεφαλική παράλυση, αυτισμό κ.ά) με αποτέλεσμα να είναι άμεση ανάγκη κάλυψης του κενού της νηπιαγωγού αλλά και του βοηθητικού προσωπικού που θα εργάζεται παράλληλα και στο Ολοήμερο τμήμα του Σχολείου.
Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας , αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο δυσβάστακτο γεγονός είναι η προσπάθεια των γονέων μαθητών με Ε.Α. να υποστηρίξουν τα παιδιά τους απευθυνόμενοι σε ιδιώτες λογοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους κ.ά. ειδικότητες , προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.
Μέχρι πέρυσι, εκπαιδευτικοί αυτών των ειδικοτήτων υποστήριζαν τους μαθητές της μονάδας μέσα στο σχολείο, ενταγμένοι στο πρόγραμμα των ατομικών μαθημάτων, με αποτέλεσμα την ανακούφιση των οικογενειών από πρόσθετα έξοδα και συμβάλλοντας παράλληλα στην αρτιότερη εκπαίδευση, βελτίωση των ικανοτήτων και αξιοποίηση των υπαρχουσών δυνατοτήτων τους.
 Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται επίσης απαραίτητη η ενδυνάμωση της ειδικής μονάδας με τις παραπάνω ειδικότητες, πλαισίωναν κάθε σχολική χρονιά τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Χίου.




Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                                  Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.