Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Θέμα: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.
Αίσχος !
1.   Απλήρωτοι παραμένουν οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ! Δεν καταβλήθηκε η μισθοδοσία Φεβρουαρίου την τελευταία εργάσιμη του μήνα. Το σχετικό κονδύλι αναμένει την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κατόπιν θα  διανεμηθεί σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.
2.   Δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα τα κλιμάκια των αναπληρωτών! Αρχές Μάρτη και όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές αμοίβονται με το κατώτατο μισθολογικό κλιμάκιο !

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί «πολλών ταχυτήτων», είναι «όμηροι» των εργασιακών σχέσεων που καθιερώθηκαν από την πολιτική της Ε.Ε, των κυβερνήσεων που την ασπάζονται και την προώθηση «Νέου Σχολείου» και ως «όμηροι» είναι αναγκασμένοι όχι μόνο να υπομένουν την υποκατηγοριοποίησή τους, αλλά και να στερούνται το αυτονόητο, την αμοιβή τους για ήδη παρεχόμενη εργασία, ανάλογα με το κλιμάκιό τους !
Στη Χίο είναι απλήρωτοι 10 αναπληρωτές ΕΑΕΠ, 57 αναπληρωτές στα ολοήμερα, 13 αναπληρωτές ΠΔΕ, 25 αναπληρωτές (μέτρα εξατομικευμένης). Αρκετοί από τους συναδέλφους βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά, ακόμη και σε απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές, σε νησιά όπως οι Οινούσσες και τα Ψαρά.
Απαιτούμε :
- Να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ.
- Να αναγνωριστούν άμεσα τα μισθολογικά κλιμάκια των αναπληρωτών και να καταβληθούν αναδρομικά όλα τα χρήματά τους.
- Να καταβάλλονται σ΄ όλους τους συναδέλφους οι μισθοί στην ώρα τους.
- Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα σχολεία.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
- Μόνιμοι διορισμοί τώρα.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας
                          Γ. ΑΜΠΑΖΗΣ                                Σ. ΤΣΙΓΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.