Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 77 - 20 Σεπτεμβίου 2013

Σύ   Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
«O Αδαμάντιος Κοραής»
Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
«Οίκος Χίου Διδασκάλου»
Ταχ. Κώδικας:        82100
Πληροφορίες:         2271023736
Αμπαζής Γιώργης   6977858798
Χίος, 20/9/2013
Α.Π.: 293
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου

Ενημερωτικό 77

Θέμα 1: «Όχι στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.»

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει τους συνάδελφους στέλνει τα έγγραφα της ΔΟΕ διότι το τελευταίο διάστημα και στο νησί μας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσπαθεί δια τηλεφωνικών εντολών να περάσει ένα κλίμα έντασης, πίεσης και αποδιάρθρωσης της εκπαιδευτικής νομολογίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα με παραστάσεις και παρεμβάσεις στο Διευθυντή πιέζει στην κατεύθυνση σεβασμού της λειτουργίας του εκπαιδευτικού και της τήρησης της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και όχι την εφαρμογή των αυθαιρεσιών του «non-paper» του υπουργείου.
Καλούμε τους συνάδελφους να είναι σε επιφυλακή να αντιδράσουμε στην περαιτέρω υποβάθμισης της εργασιακής μας ζωής.


   
Αρ. Πρωτ.169
                      Αθήνα 19/9/2013

Προς
1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
                Η διολίσθηση της ηγεσίας της εκπαίδευσης στον αυταρχισμό και την αποσάθρωση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται.
                Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  ενάντια σε κάθε έννοια λογικής και νομιμότητας  συνεχίζουν, με βάση ανίσχυρες νομικά εντολές του Υπουργείου Παιδείας, να διαλύουν το Ολοήμερο Σχολείο, την ενισχυτική διδασκαλία και την Ειδική Αγωγή μετατρέποντας ταυτόχρονα πλήθος συναδέλφων μας σε περιπλανώμενους, «πλεονάζοντες».
                Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει.
Το Δ..Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί:
την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:30   τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αθήνα), ενάντια  στις αυθαίρετες μετακινήσεις που ετοιμάζει γι' αυτούς ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.
                Καλούμε επίσης τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή σε όποια παρόμοια κινητοποίηση οργανώνεται ανά την Ελλάδα για τον ίδιο λόγο.
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
    Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                                Κικινής Θανάσης 

 

Αρ. Πρωτ.166
Αθήνα 17/09/2013
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα «λειτουργίας» των σχολείων και η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Τα «ανοιχτά» σχολεία της πολιτικής ηγεσίας περιμένουν ακόμη τους εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί ,από την άλλη πλευρά, περιμένουν να μάθουν με ποια αντιεκπαιδευτική, παράνομη κι αυταρχικού χαρακτήρα απόφαση θα βρεθούν ως «πλεόνασμα» σε κάποιο σχολείο κάποιου άλλου ΠΥΣΠΕ απ' αυτό στο οποίο ανήκουν κι εργάζονται εδώ και χρόνια.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της αποσάθρωσης του Ολοήμερου Σχολείου, των Τμημάτων Ένταξης, της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και κάθε υποστηρικτικής δομής του δημόσιου σχολείου. Έχει επιλέξει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε πλεονάζον, ευέλικτο προσωπικό ενάντια στη νομιμότητα αλλά και την κοινή λογική.
Μέθοδοι που θυμίζουν άλλες εποχές έχουν επιστρατευθεί. Πιέσεις Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων να χαρακτηρίσουν ως «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς που, αν το σχολείο λειτουργήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, φυσικά και δεν μπορεί να χαρακτηρισθούν έτσι.
Κορυφαίο δείγμα όλου αυτού του κλίματος, τα όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Αττικής. Αναπληρωτές Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζονται δίχως απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ κι έπειτα ανακαλείται ο ορισμός, όταν αποκαλύπτονται οι μεθοδεύσεις. Πίνακες τοποθετήσεων της Ειδικής Αγωγής που έχει διενεργήσει το ΠΥΣΠΕ ανακαλούνται με το «έτσι θέλω». Οι εκπαιδευτικοί της διάθεσης δεν τοποθετούνται σύμφωνα με τα πραγματικά λειτουργικά κενά αλλά αναμένουν τις παράνομες μετακινήσεις τους. Κι ο ίδιος ο Περιφερειακός Διευθυντής σε συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων χαρακτηρίζει ως «βόλεμα κάποιων» αυτά που εμφανίζονται ως κενά και αντιμετωπίζει τους συνομιλητές του με απαξιωτικό τρόπο.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην Α/θμια Εκπαίδευση με τις παράνομες πράξεις και τις παλινωδίες της καθώς και εκείνα τα στελέχη της εκπαίδευσης που δεν εκτελούν το πραγματικό τους καθήκον, το να ενεργούν νομίμως για το αληθινό συμφέρον της εκπαίδευσης, αλλά συμβάλλουν με τις αποφάσεις τους στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την ταλαιπωρία μαθητών κι εκπαιδευτικών.
Δηλώνουμε πως θα κινηθούμε ενάντια σε όλα αυτά τα φαινόμενα με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο και καλούμε τώρα, έστω κι αν είναι πολύ αργά, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αναλογιστεί τις ευθύνες της και τις συνέπειες των ενεργειών της στην εκπαίδευση  και τον εκπαιδευτικό κόσμο.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς συσπειρωμένους κοντά στην Ομοσπονδία και τους Συλλόγους ν' αντιδράσουν για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
Συμμετέχουμε δυναμικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Δυναμώνουμε τη φωνή του Κλάδου με τη μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στην απεργιακή συγκέντρωση της  ΑΔΕΔΥ (Αθήνα, Πλ. Κλαυθμώνος 11:30 π.μ.), στις απεργιακές συγκεντρώσεις όλης της χώρας καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων.
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                          Κικινής Θανάσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.