Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 42- 15 Μαΐου 2013

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:        82100
                     Πληροφορίες:         2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης   6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com

Χίος, 15/05/2013
Α.Π.: 141
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου

Ενημερωτικό 42

Θέμα: Αγωνιστική συμπόρευση δασκάλων – καθηγητών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε συνεδρίασή του, σήμερα, 15/5/2013 και ώρα 20.00 αποφάσισε να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα παρακάτω:

Α. Έγγραφο ΔΟΕ:


Αρ. Πρωτ:2263
Αθήνα 15/5/2013

Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Κοιν.
1. ΟΛΜΕ
2. ΑΔΕΔΥ
3. Μ.Μ.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για απεργιακή συμπόρευση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ
           
Η κυβέρνηση των μνημονίων με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από την κρίση, φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Τρομοκρατεί, απειλεί, στοχοποιεί, επιστρατεύει, όποιον προσπαθεί να αντισταθεί και να ορθώσει ανάστημα στη βαρβαρότητα.
            Η επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι δείγμα αναλγησίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι σε αυτούς που προετοιμάζουν το μέλλον της γενιάς που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη δείγμα αυταρχισμού, μια ακόμη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια
            Η επίδειξη αλαζονείας, βιαιότητας και πολιτικού «τσαμπουκά» απέναντι στους εργαζόμενους, έχει και τα όριά της.
Η Δ.Ο.Ε. μπροστά σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση, δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενη πως η επίθεση που εξελίσσεται και  προσωρινά δεν στοχοποιεί το χώρο της Πρωτοβάθμιας, είναι επίθεση που σε κάθε περίπτωση την αφορά.
            Με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενη την ενενηντάχρονη ιστορία της, δηλώνει πως η αντίσταση σε όλα αυτά που συντελούνται είναι πράξη ευθύνης.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του, ομόφωνα, αποφάσισε:
Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξη.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι κοινός
Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα



            Β. Τοποθέτηση Διοικητικού Συμβουλίου επί της απόφασης της ΔΟΕ:

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου ομόφωνα αποφασίζει ότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του αγώνα με τους καθηγητές γιατί βιώνουμε τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, νιώθουμε τις ίδιες αγωνίες και παλεύουμε για τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Στηρίζουμε τον αγώνα των καθηγητών γιατί είναι και δικός μας αγώνας, γιατί κατανοούμε ότι σήμερα επιχειρείται το χτύπημα σ’ αυτούς και αύριο θα ακολουθήσει το χτύπημα σ’ εμάς.
            Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε δίπλα τους, αν και οι ίδιοι σπάσουν την κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης, που τους επιστρατεύει και επιστρέψουν πίσω τα φύλλα επιστράτευσης.
            Η απόφασή μας θα ενεργοποιηθεί αφού η Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ, που συνεδριάζει σήμερα 15/5/2013 και η τοπική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ που πραγματοποιείται αύριο στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου, αποφασίσουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους με την προσωπική τους στάση. Δηλαδή να βρεθούν έξω από τα εξεταστικά κέντρα.
            Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για νεότερη ενημέρωση μετά τις αποφάσεις των οργάνων της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

Αγωνιζόμαστε γιατί την επόμενη μέρα θα ‘ναι η δική μας σειρά να βρεθούμε στα μετερίζια του αγώνα.
Απλώνουμε και δίνουμε το χέρι μας σ’ αυτόν που θέλει να σηκωθεί.





Για  το  Διοικητικό
   Ο Πρόεδρος


Αμπαζής Γιώργης
Συμβούλιο.
                                             Ο Γραμματέας


Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.