Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 40 - 13 Μαΐου 2013

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:        82100
                     Πληροφορίες:         2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης   6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com

Χίος, 13/05/2013
Α.Π.: 134
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου

Ενημερωτικό 40

Θέμα 1: Καταδίκη της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας

Με βάση την ενημέρωση της ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ (βλ. συνημμένο αρχείο ανακοίνωσης ΑΔΕΔΥ), ο κλάδος συμμετέχει:    

Α. Την Τρίτη 14/5/2013 στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Β. Την Πέμπτη 16/5/2013 στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξαν η ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ.

            Η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι όποιος κλάδος αγωνίζεται, όποιος σηκώνει κεφάλι χτυπιέται, φοβερίζεται, τρομοκρατείται.
            Ο στόχος είναι να περάσουν τα αντιλαϊκά εκπαιδευτικά μέτρα, που θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, χωρίς δικαιώματα και να υπηρετεί το σχολείο της αγοράς.
            Βομβαρδισμός τα μέτρα: Αξιολόγηση, μισθολογική και ιατροφαρμακευτική υποβάθμιση, πειθαρχικό δίκαιο, καθηκοντολόγιο, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, απολύσεις αναπληρωτών, ειδικοτήτων, ειδικής αγωγής, υποχρεωτικές μεταθέσεις, αύξηση ωραρίου κ.λπ. κ.λπ..
            Η υπόθεση της επιστράτευσης αφορά όλους μας, αφορά τον κάθε εργαζόμενο, πρέπει να σπάσουμε το φόβο, την τρομοκρατία και να καλλιεργήσουμε την ενότητα, τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη.
            Σήμερα χτυπιέται ο κλάδος των καθηγητών. Ο οφείλουμε όλοι και όλες να είμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας.
            Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους που δουλεύουν στα Δημοτικά Σχολεία και προέρχονται από τη Δευτεροβάθμια, να πάρουν μέρος:
Α. Στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ που θα γίνει σήμερα Τρίτη 14/5/2013 στις 09.00 το πρωί στο 2ο Λύκειο Χίου.
Β. Στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, που θα γίνουν την Πέμπτη 16.5.2013 απ’ τις 09.00 π.μ έως τις 15.00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου (οδός Δημοκρατίας).


Θέμα 2: Τοποθέτηση Δ.Σ.: Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών

            Το Δ.Σ. διεκδικεί την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αφού: Στο άρθρο 9 παρ.2 του Ν. 3848/2010 προβλέπεται ότι: "... Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3"...
Χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες αναπληρωτές που εργάστηκαν ή εργάζονται τα σχολικά έτη 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 είδαν την προϋπηρεσία τους να μην προσμετράται.
Όταν τα κενά των εκπαιδευτικών και τη φετινή σχολική χρονιά ανέρχονται σε χιλιάδες και στο νησί μας υπάρχουν κενά σε ειδικότητες, ειδική αγωγή, ειδικό επιστημονικό προσωπικό κ.λπ..
Το γεγονός αυτό φανερώνει την ανάγκη για χιλιάδες νέους διορισμούς, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Το Δ.Σ. θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο:
  • Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι σήμερα κατά τη σύνταξη των πινάκων των αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2013-2014;
Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία;



Θέμα 3: Παρεμβάσεις του Δ.Σ. για τα προβλήματα του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βολισσού.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν μεγάλα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος Βολισσού τα οποία χρονίζουν και επιπλέον δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τους μαθητές επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και να ζητήσουμε την επιτόπια επίσκεψή σας για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

-       Κουφώματα που ανοίγουν με τον αέρα και μπάζουν νερά
-       Ελλιπές σύστημα πυρασφάλειας. Ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα λειτουργεί με 3 πυροσβεστήρες.
-       Περίφραξη κήπου
-       Επιδιόρθωση κεκλειδώματος
-       Σίτα στις πόρτες του γηπέδου
-       Περίφραξη πίσω από το γήπεδο
-       Τοποθέτηση Κάδων ανακύκλωσης


Γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα που υπάρχει στο σχολείο μας με τα ελαττωματικά κουφώματα. Τη φετινή χρονιά λόγω των πολλών βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων βρεθήκαμε και πάλι αντιμέτωποι σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλη χρονιά  με τη μανία των καιρικών φαινομένων καθώς τα κουφώματα αδυνατούσαν να μας προστατεύσουν. Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την πορεία του έργου της αντικατάστασης των κουφωμάτων και τι σκοπεύετε να κάνετε μετά την αρχική απόρριψη της μελέτης.


Χρήματα από δωρεά Μαρίνειου

Σε απάντηση του υπ’ αριθμού 206/03/01/2013 εγγράφου επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την αδικία που συντελέστηκε σε βάρος των σχολείων μας καθώς δεν μας επιστράφηκε το υπόλοιπο της ενιαίας σχολικής επιτροπής Δήμου Αμανής αλλά μόνο ένα μικρό μέρος.
Όπως διαπιστώνουμε από την επιστολή σας η απόφαση αυτή δεν οφείλεται σε λάθος αλλά σε συνειδητή επιλογή σας. Όπως προκύπτει από τα βιβλία εσόδων – εξόδων, η τότε σχολική επιτροπή χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Βασιλείου Μαρίνου –και όχι από το Ίδρυμα Κουγιούλειο όπως αναφέρετε- με το ποσό των 9.000 ευρώ. Δεν είναι αδικία το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των χρημάτων να παρακρατείται από τη νέα σχολική επιτροπή και σε μας να επιστρέφονται κάποια ψίχουλα ως άλλοθι για αυτή την παρακράτηση;
Είναι σαφές ότι με την ενέργειά σας αυτή καταστρατηγείται η βούληση του διαθέτη αείμνηστου Β. Μαρίνου ο οποίος πρόσφερε τα χρήματα αυτά για τις ανάγκες των σχολείων μας και μόνο.
Πέραν αυτών επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε και για το γεγονός ότι όπως αναφέρετε το σχολείο μας δεν θα ελάμβανε αρχικά καθόλου χρήματα για το πετρέλαιο επειδή διέθετε χρηματικό υπόλοιπο.
Δηλαδή το μήνυμα το οποίο μας απευθύνετε είναι ότι όποιος ξοδεύει σύντομα τα χρήματά του θα ενισχύεται οικονομικά ενώ όποιος αποταμιεύσει με φειδώ και σύνεση θα τιμωρείται;
Πιστεύουμε ότι θα κατανοήσετε το δίκαιο των ισχυρισμών μας και θα αποκαταστήσετε την αδικία σε βάρος μας.

Διαθήκη Μιχαήλ Κουκουνάρη
Με αφορμή το αρ. πρωτ. 18658/5882/27-08-12 έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού Βορείου Αιγαίου, Τμήμα Δημ. Περιουσίας & Κρατ. Οχημάτων, Γραφείο Εθνικών Κληροδοτημάτων με θέμα  «Διαθήκη Μιχαήλ Κουκουνάρη’ σας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την εκπλήρωση του σκοπού του διαθέτη και την κατοχύρωση της περιουσίας του Δημοτικού Σχολείου Βολισσού καθώς και την απόδοση των ενοικίων στο σχολείο, ώστε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με τυχόν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση αμέλειας. Παρακαλώ ενημερώστε με εγγράφως για τις νομικές ενέργειες που πρέπει να προβεί το Δημοτικό Σχολείο Βολισσού.



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Με βάση τα έγγραφα των συναδέλφων προϊσταμένων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Βολισσού, το Δ.Σ. αποφασίζει να παρέμβει στις εξής κατευθύνσεις:
Να ζητήσει από τη ΔΕΠ:
Α. Να αποδίδονται όλα τα ποσά των κληροδοτημάτων για τη λειτουργία των σχολείων.
Β. Να δίνεται κανονικά η επιχορήγηση για τη λειτουργία του σχολείου και νηπιαγωγείου, ανεξάρτητα του ποσού των κληροδοτημάτων.
Να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία:
Να ελεγχθεί η λειτουργία του καυστήρα και να προχωρήσει στην επισκευή του.
Να κάνει επαφή με το Δήμαρχο, ώστε:
Να ενταχθεί το κτήριο που στεγάζει τις σχολικές μονάδες σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για αντικατάσταση κουφωμάτων, να αποκτήσει το οίκημα πυρασφάλεια και να διαμορφωθεί ο αύλειος χώρος.



Για  το  Διοικητικό
   Ο Πρόεδρος


Αμπαζής Γιώργης
Συμβούλιο.
                                             Ο Γραμματέας


Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.