Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 38 - 24 Απριλίου 2013

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:        82100
                     Πληροφορίες:         2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης   6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com

Χίος, 24/04/2013
Α.Π.: 132
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου

Ενημερωτικό 38

Θέμα 1: Ενημέρωση μελών για τη λειτουργία στο Δημόσιο του Πειθαρχικού Δικαίου, όπως προβλέπεται από το NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4093 – ΦΕΚ222/12-11-2012 – Τεύχος Α’:
Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγική 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.

            Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προχωρεί στην ενημέρωσή σας πάνω στο θεσμικό πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί στο Δημόσιο, σχετικά με το πειθαρχικό δίκαιο. Για το σκοπό αυτό σας στέλνουμε ολόκληρο το Νόμο 4093 – ΦΕΚ222/12-11-2012 – Τεύχος Α’.
Επισημαίνουμε:
Ότι μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το πλαίσιο πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας στην υποπαράγραφο Ζ3 «Αργία στο πλαίσιο πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας» σελίδα 5572 του Νόμου που σας στέλνουμε συνημμένα με το παρόν ενημερωτικό δελτίο.
Να τονίσουμε πάλι ότι το Δ.Σ. καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια που στοχεύει στο να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και υποταγής στα σχολεία. Θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, προασπίζοντας τα δικαιώματά μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν το Σύλλογο για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει.
Προς ενημέρωσή σας και επειδή τείνει να γίνει καθεστώς η υπαγωγή σε αυτοδίκαιη αργία των εκπαιδευτικών, για υποθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με την εργασία τους, σας στέλνουμε το ένα μετά το άλλο τα «εμφανιζόμενα» σχετικά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η διαδικασία αυτή θα αξιοποιηθεί είτε για να ποινικοποιηθούν οι αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων, είτε να οδηγήσουν σε άδικες καταδίκες για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά τους, ενώ στην πράξη καταργείται και το τεκμήριο της αθωότητας.
Υπενθυμίζουμε:
Πως εκπαιδευτικός από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας, τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές! Ο μηνυτής κοινοποίησε τη μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κοινοποίησαν στον εκπαιδευτικό την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου 4043/12 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»!
Στη Λάρισα, δάσκαλος κινδυνεύει να τεθεί σε «αυτοδίκαιη αργία» (παραπέμπεται στο πειθαρχικό) γιατί είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην παρέλαση της 25ης Μάρτη του 2012. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ «η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο».
Το τρίτο παράδειγμα έρχεται από τη Χαλκιδική, όπου δασκάλα αποσπασμένη στο νομό, μητέρα ενός παιδιού, η οποία τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», για υπόθεση που αφορά καθαρά προσωπικό της θέμα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής.



Για  το  Διοικητικό
   Ο Πρόεδρος


Αμπαζής Γιώργης
Συμβούλιο.
                                             Ο Γραμματέας


Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.