Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 369: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους στη Σάμο

Το Σωματείο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου συμπαραστέκεται στους κατηγορούμενους για την συνδικαλιστική τους δράση εκπαιδευτικούς στη Σάμο που ποδηγήθηκαν σε δίκη στις 1 Οκτώβρη. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα.
Οι συνδικαλιστές, μέλη της τότε Διοίκησης της ΕΛΜΕ και αιρετός του ΠΥΣΔΕ ο τελευταίος, στις 16 και 17 Σεπτέμβρη του 2013, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου τους, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, συμμετείχαν στην κατάληψη των γραφείων της ΔΙΔΕ Σάμου, προκειμένου ν’ αποτρέψουν την αποστολή λίστας στην Περιφέρεια με τα ονόματα δεκάδων συναδέλφων τους, οι οποίοι είτε θα έμπαιναν στην λίστα διαθεσιμότητας και στην απόλυση, είτε θα έπρεπε να μετακινηθούν υποχρεωτικά εκτός Σάμου και ν’ αφήσουν τα σχολεία με ελάχιστους καθηγητές.
Ύστερα από 2 χρόνια, η «δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση» να δίνει το πράσινο φως για να οδηγηθούν στα δικαστήρια συνδικαλιστές.
Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώνεται στα πρόσωπα των τεσσάρων συναδέλφων μας καθώς και την τρομοκράτηση που σπέρνουν παντού τέτοιες ενέργειες. Ο στόχος τους ν’ αποτρέψουν όχι μόνο τέτοιες μορφές αγώνα αλλά και κάθε αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που βιώνουμε, δεν πρόκειται να περάσει. Εξ άλλου δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι η δίωξη αυτή γίνεται την στιγμή που υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών και στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εκδηλώνεται μια οργανωμένη μαζική δράση φορέων της Σάμου για την άμεση πλήρωση των κενών των σχολείων από εκπαιδευτικούς.
Το Σωματείο μας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους και απαιτεί:
·         Να σταματήσει κάθε δίωξη και ν’ αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
·         Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.
·         Την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Από το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                      Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.