Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 41 - 14 Μαΐου 2013

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:        82100
                     Πληροφορίες:         2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης   6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com

Χίος, 14/05/2013
Α.Π.: 138
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου

Ενημερωτικό 41

Θέμα 1: Σύσκεψη αναπληρωτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσκαλεί τους αναπληρωτές – μέλη του Συλλόγου (δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικής αγωγής, γυμναστές, ξένων γλωσσών, θεατρικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών, πληροφορικής) να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιεί την Πέμπτη 16/5/2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, με θέμα: Ενημέρωση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τις εξελίξεις στα εργασιακά.



Θέμα 2: Υποψηφιότητες μελών του Συλλόγου για την εκλογική Γενική Συνέλευση της 5ης Ιούνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 2262/13-5-2013 έγγραφο της ΔΟΕ,

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων, σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε. (άρθρο 39, παρ.6), θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
Η ΔΟΕ τονίζει ότι προς αποφυγή παρερμηνειών και για την καλύτερη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στους Συλλόγους, με ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ. θέτει υπόψη μας τα εξής:

1. Στις εκλογές παίρνουν μέρος τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου (μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι). Οι ωρομίσθιοι για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται ότι υπηρετούν στην περιοχή του Συλλόγου και είναι μέλη ενός μόνο Πρωτοβάθμιου Σωματείου (άρθρο 39 παρ.6 καταστατικού ΔΟΕ, σχετικό έντυπο υπάρχει στα συνημμένα). Το ποσό της συνδρομής προς τη Δ.Ο.Ε. είναι  27 € ανά μέλος για τους μόνιμους και τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και 10 € για τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.

2. Προκειμένου να συμμετέχουν τα επιθυμούντα μέλη ως υποψήφια στις εκλογές της Τετάρτης 5/6/2013 για την ανάδειξη αντιπροσώπων, πρέπει να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους στις 27 Μάη στις 8.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.


Θέμα 3: Έλεγχος των οικονομικών του ΣυλλόγουΠρόταση για μείωση της συνδρομής των εκπαιδευτικών στο Σύλλογό μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλεγξε την πορεία των οικονομικών του Συλλόγου μας και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει, αλλά και το γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή που τα οικονομικά βάρη που βιώνει ο δάσκαλος είναι δυσβάσταχτα και οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά την άγρια λιτότητα και τις ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τους λογαριασμούς, αποφάσισε ότι δεν μπορεί η συνδρομή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη ΔΟΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους να είναι υπέρογκη.
Μέχρι πρόσφατα, έφτανε τα 34 ευρώ να πηγαίνουν στη ΔΟΕ και 11 ευρώ μένουν στον τοπικό Σύλλογο. Μετά την τελευταία απόφαση της Γ.Σ. της ΔΟΕ, η συνδρομή έγινε 27 ευρώ (παραμένουμε σταθεροί στην άποψη να μειωθεί στα 20 ευρώ συνολικά για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και 10 ευρώ στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, για δε τους ωρομίσθιους να είναι 5 ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα μοιράζονται εξίσου ΔΟΕ και τοπικός Σύλλογος).
Το ΔΣ του Συλλόγου για το 2013 είναι υποχρεωμένο, για να παραμείνει μέλος της ΔΟΕ, να καταβάλλει τα 27 ευρώ ανά μέλος. Όσον αφορά τον τοπικό Σύλλογο, αποφάσισε να δώσουν οι μόνιμοι 8 ευρώ και οι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου να δώσουν 4 ευρώ.
Με δεδομένο ότι έχουν καταβληθεί 20 ευρώ, έναντι, για το 2013, να δοθούν τον Ιούνη ακόμα 15 ευρώ απ’ τους μόνιμους και 11 ευρώ απ’ τους αναπληρωτές.




Για  το  Διοικητικό
   Ο Πρόεδρος


Αμπαζής Γιώργης
Συμβούλιο.
                                             Ο Γραμματέας


Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.