Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 52 - 6 Ιουνίου 2013

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:        82100
                     Πληροφορίες:         2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης   6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com
Χίος, 6/6/2013
Α.Π.: 217
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου

Ενημερωτικό 52


Θέμα 1: Τελικό Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και πίνακες οργανικών θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σας στέλνουμε το τελικό Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, όπως εγκρίθηκε απ’ το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, με αύξοντα αριθμό 131/2013, καθώς και τους ανακοινωθέντες πίνακες με τις οργανικές θέσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (ΠΥΣΔΕ).
Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και προέρχονται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καλούνται να πάρουν μέρος στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο 2ο Λύκειο Χίου (Καλαμπόκα) και ώρα 19.00.

Το Π.Δ. και οι Πίνακες επισυνάπτονται ως ξεχωριστά αρχεία, με το παρόν Ενημερωτικό Δελτίο.Θέμα 2: Ενημέρωση για τις εγγραφές μαθητών, προνηπίων και νηπίων

            Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
            Θεωρούμε συνδικαλιστική υποχρέωσή μας σ’ αυτή τη δύσκολη εκπαιδευτική συγκυρία να θυμίσουμε κάτι που είναι σ’ όλους μας γνωστό, όμως, οι καιροί είναι επικίνδυνοι και πολλοί θεσμικοί παράγοντες βάζουν πλάτη στο πέρασμα των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, «εγκλωβίζοντάς» μας σε ενημερώσεις χωρίς αυτό να έχει τη βαρύτητα νόμου ή Προεδρικού Διατάγματος.
Θυμίζουμε, λοιπόν, ότι για τις εγγραφές των προνηπίων και νηπίων, ισχύει το Π.Δ. 200/13-7-1998 Αρ.Φύλλου 161, Άρθρο 7, παράγραφος 3 (νήπια μέχρι 31 Δεκέμβρη συμπληρώνουν τα 5 έτη και προνήπια μέχρι 31 Δεκέμβρη συμπληρώνουν τα 4 έτη).
            Θυμίζουμε, επίσης, ότι για τις εγγραφές μαθητών ισχύει το Π.Δ. 201/13-7-1998 Αρ.Φύλλου 161, Άρθρο 7.
            Κατά συνέπεια, εγγράφουμε υποχρεωτικά ΟΛΑ τα προνήπια, ΟΛΑ τα νήπια και ΟΛΟΥΣ τους μαθητές, γιατί αυτή η εγγραφή θα καθορίσει τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών.


Θέμα 3: Ενημέρωση για τις μεταβολές της οργανικότητας των σχολικών μονάδων στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

            Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Συνεχίζοντας την ενημέρωσή σας για τις εξελίξεις με τις οργανικές θέσεις και τη λειτουργία Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, σας δίνουμε τις μεταβολές των οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων και νηπιαγωγείων στο νομό Σάμου, για να έχετε μία πιο πλήρη εικόνα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Για  το  Διοικητικό
   Ο Πρόεδρος

Αμπαζής Γιώργης
Συμβούλιο.
                                                 Ο Γραμματέας

Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.