Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 37 - 21 Απριλίου 2013

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
                                               «Οίκος Χίου Διδασκάλου»
                     Ταχ. Κώδικας:        82100
                     Πληροφορίες:         2271023736
                     Αμπαζής Γιώργης   6977858798
                     e-mail:     syllogos.pe.chiou@gmail.com

Χίος, 21/04/2013
Α.Π.: 125
Προς:
Τα μέλη του Συλλόγου

Ενημερωτικό 37

Θέμα 1: Ανακοίνωση – καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης κατά μεταναστών στη Μανωλάδα

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση που έγινε εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα 6 μηνών.
Τέτοιες ενέργειες μας γυρνάνε εκατοντάδες χρόνια πίσω, στη εποχή των τσιφλικιών, του δίκιου του αφέντη και των επιστατών του, μας γυρνάνε στην εποχή των σκλάβων. Η εκμετάλλευση και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και εργάζονται οι μετανάστες εργάτες γης μόνο ως σύγχρονο σκλαβοπάζαρο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί ξανά στη περιοχή αυτή τον Απρίλιο του 2008, καθώς και τον Αύγουστο του 2012. Η εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, που στη συγκεκριμένη επίθεση έχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, οφείλει να σταματήσει άμεσα.
Όσο οι εργαζόμενοι ντόπιοι και μετανάστες θα παραμένουν χωρίς φωνή και δικαιώματα και η νομοθεσία θα τους αφήνει απροστάτευτους, τέτοια φαινόμενα βαρβαρότητας θα είναι καθημερινές πρακτικές.
Απαιτούμε:
·      Την άμεση απονομή δικαιοσύνης.
·      Τον πλήρη σεβασμό και τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργατών γης από τους εργοδότες τους, με έλεγχο της εφαρμογής τους από τους αρμόδιους φορείς.
·      Την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων, που καταστρατηγήθηκαν από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.



Θέμα 2: Ανακοίνωση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967.


            Το πρωί της 21ης Απρίλη του 1967, στη χώρα εγκαθιδρύθηκε στρατιωτική δικτατορία και το ραδιόφωνο πληροφορούσε το λαό ότι «λόγω της εκρύθμου καταστάσεως από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας». Τανκς είχαν βγει στους δρόμους της Αθήνας και απαγορεύτηκε να μαζεύονται πάνω από τρεις άνθρωποι σε δημόσιους χώρους!
Εκείνη τη μέρα έγιναν χιλιάδες συλλήψεις.

Η χούντα δεν ήταν έργο μόνο ορισμένων «ακραίων» αλλά είχε σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ λόγω και των εξελίξεων στο Κυπριακό. Η δικτατορία ικανοποίησε τα συμφέροντα μιας χούφτας ισχυρών και όχι μόνο δεν έδωσε ψωμί στο λαό, όπως ισχυρίζονται οι σύγχρονοι υποστηρικτές της, οι οπαδοί του Χίτλερ, του Μουσολίνι και του Μεταξά, αλλά «πρόσφερε» στο λαό αλυσίδες, βασανιστήρια και τρομοκρατία.

             Ο λαός μας μέσα στις δύσκολες γι’ αυτόν συνθήκες της δικτατορίας, βρήκε τη δύναμη να αντισταθεί, βρήκε τη δύναμη να τιμήσει τις αγωνιστικές του παραδόσεις, να μην υποκύψει στις αλυσίδες και τη βαρβαρότητα.
             Οι πράξεις ηρωισμού ενάντια στη δικτατορία του Παπαδόπουλου, του Πατακού και του Ιωαννίδη ήταν πολλές. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου ήταν η κορύφωση του ασίγαστου αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια σ’ αυτούς.
             Σήμερα, 46 χρόνια μετά τη μαύρη μέρα της 21ης Απρίλη του 1967, τα συνθήματα που γράφτηκαν στην πύλη του Πολυτεχνείου: «Έξω οι Αμερικάνοι», «Έξω το ΝΑΤΟ», παραμένουν επίκαιρα. Περιμένουν τη δικαίωσή τους.

Ο λαός ακόμα κι αν είναι «μικρός», όταν είναι οργανωμένος και ενωμένος, όταν ξέρει για τι παλεύει και «πολεμά» είναι ανίκητος!
Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί! Σήμερα είναι η δική μας σειρά.


Θέμα 3: Ενημέρωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή στο Υπουργείο Παιδείας.

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση μαζί με συλλόγους γονέων των παιδιών με ειδικές ανάγκες, την Παρασκευή 19 Απρίλη, έστειλαν μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης για την επιχειρούμενη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής σε υποδομές, σε εκπαιδευτικούς των Πανεπιστημίων Βόλου και Θεσσαλονίκης, σε ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, που στέλνει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες σε συνθήκες περαιτέρω ανασφάλειας.
Η κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών και γονιών στόχευε να δυναμώσει την απαίτηση να γίνει πράξη η άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των 885 κενών εκπαιδευτικών και 122 επιστημόνων (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί κ.λπ.) και 74 εργαζομένων στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Να σταματήσει η ομηρία των αποφοίτων τμημάτων Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι εργάζονται επί μία δεκαετία ως αναπληρωτές.
Να ενισχυθούν οι υποδομές των ειδικών σχολείων.
Να μην εντάσσονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στα γενικά σχολεία και να συνυπάρχουν στις τάξεις των 25 παιδιών που ετοιμάζονται να φτιάξουν.

Ανακοίνωση ΔΟΕ
            Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για την Ειδική Αγωγή που συνδιοργάνωσαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. με τη συμμετοχή των ΠΟΣΕΕΠΕ, ΠΕΣΕΑ, ΑΣΓΜΕ, σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στο Υπουργείο Παιδείας. Η Δ.Ο.Ε. έχει ανακηρύξει τον Απρίλιο, μήνα δράσεων με αιχμή τα θέματα Ειδικής Αγωγής, αναδεικνύοντας:
·                     Τον μεγάλο αριθμό κενών που ακόμα και σήμερα υπάρχουν στην Ειδική Αγωγή
·                     Το απαράδεκτο καθεστώς ομηρείας των εκπαιδευτικών οι οποίοι παραμένουν εδώ και μια δεκαετία αναπληρωτές, καθώς παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και εξαγγελίες δεν έχει γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ
·                     Την καταστροφική διάταξη του Ν.3699/2008 σύμφωνα με την οποία οι διδακτορικοί τίτλοι προηγούνται του πτυχίου
·                     Την ύπαρξη διαφορετικού θεσμικού πλαισίου για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής από αυτούς της γενικής αγωγής
·                     Την υποχρηματοδότηση των ΣΜΕΑ που δείχνει και την υποβάθμιση και εγκατάλειψή τους.
            Τα Δ.Σ. των Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. έθεσαν όλα τα παραπάνω θέματα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κ. Χρήστο Κυριαζή, παρέδωσαν επίσης φάκελο με τις θέσεις – αιτήματα καθώς και τα ψηφίσματα των αποφοίτων Π.Τ.Ε.Α.
            Ο  Γενικός Γραμματέας δήλωσε πως δε γνωρίζει τα θέματα γιατί δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του αλλά είναι αρμοδιότητα του Υφυπουργού Παιδείας κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ο οποίος όπως δηλώθηκε βρισκόταν στη Βουλή.
            Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά πως δεν υπάρχει η βούληση για την αντιμετώπιση σε βάθος των προβλημάτων της Ειδικής Αγωγής. Δηλώνει πως μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα για την αποτροπή της διάλυσης της Ειδικής Αγωγής.





Για  το  Διοικητικό
   Ο Πρόεδρος


Αμπαζής Γιώργης
Συμβούλιο.
                                             Ο Γραμματέας


Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.