Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 404: Βράβευση του 5ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Χίου από τη Unisef για τα δικαιώματα του παιδιού.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Σωματείο στέλνει συγχαρητήρια για τη διάκριση του 5ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Χίου και εύχεται ολόψυχα ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Ακολουθεί το ρεπορτάζ στον ηλεκτρονικό τύπο («Πολίτης») όπως δημοσιεύθηκε:
«Με πολλά μπράβο, δυνατά χειροκροτήματα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης βραβεύθηκε από τη UNICEF Ελλάδας το 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Χίου στο οποίο απονεμήθηκε και το 1ο Βραβείο για την καλύτερη αφίσα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού
Η έκθεση, «Για κάθε παιδί, μια δίκαιη ευκαιρία: Η υπόσχεση για ισότητα» δείχνει ότι ο κόσμος παραμένει ιδιαίτερα άδικος απέναντι στα φτωχότερα και τα πλέον μειονεκτούντα παιδιά παρά τις σημαντικές προόδους από τότε που υιοθετήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989. Σήμερα στην Ευρώπη, τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι τα πλέον μειονεκτούντα σε σχέση με όλα τα άλλα παιδιά.
«Κάποια έχουν γνωρίσει μόνο τον τρόμο και την τραγωδία, την αδικία και την ανισότητα όλη τους τη ζωή, γι' αυτό δεν είναι περίεργο ότι πάνω από 200.000 παιδιά διακινδύνευσαν τη ζωή τους αυτή τη χρονιά για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη», δήλωσε η Marie-PierrePoirier, Ειδική Συντονίστρια της UNICEF για την Προσφύγική και Μεταναστευτική Κρίση στην Ευρώπη. «Είναι θύματα περιστάσεων πέρα από τον έλεγχό τους, δεν θα πρέπει να θυματοποιηθούν πάλι και να αντιμετωπίσουν νέα εμπόδια - κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά σπίτια. Το σωστό είναι να τους δοθεί μια δίκαιη ευκαιρία σε μια νέα ζωή.»
Στο πλαίσιο αυτό η UNICEF Ελλάδος παρουσίασε τα Βραβεία UNICEF 2015 που απονεμήθηκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες και φορείς της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού και σε σχολεία που ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα του παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.