Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 491: Σχετικά με την παρουσία μας στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Τρίτη 7/6 στις 8:30 και για τις συνδρομές των μελών



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 491
Θέμα 1ο: Σχετικά με την παρουσία μας στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Τρίτη 7/6 στις 8:30πμ στο 1ο Δημοτικό Χίου (περιοχή Αγ. Γιάννης Θεολόγος)

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Το ΔΣ του Σωματείο υπενθυμίζει ότι την Τρίτη 7/6 όπου θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του Σωματείου, έχει ζητήσει και έχει πάρει συνδικαλιστική άδεια για τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Η παρουσία μας δεν είναι τυπική, ούτε προαιρετική! Αυτό σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη ημέρα δεν παίρνουμε άδεια γενικώς από τα καθήκοντά μας όπως πχ μια αργία. Πρόκειται για άδεια που μας δίνεται ακριβώς για τη συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να είμαστε παρόντες στη σχολική τάξη. Τίμιο λοιπόν είναι να δώσουμε μαζικό παρόν στη ΓΣ, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική άδεια, ζήτημα που το σωματείο θα το περιφρουρήσει.
Φαινόμενα που παρουσιάζονται να δίνεται το παρόν στη Γενική Συνέλευση μονάχα για να μπει υπογραφή της παρουσίας μας με άμεση αποχώρηση από αυτήν, δεν συνάδουν ούτε με την αναγκαιότητα των καιρών, ούτε με την υποχρέωσή μας να πάρουμε θέση απέναντι σε όσα σχεδιάζονται για την εκπαίδευση και θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, διαμοφώνοντας ένα τοπίο ασφυκτικό για τα δικαιώματά μας, με απολύσεις αναπληρωτών, συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανικών, κατάργηση ολοημέρων, νέα «αξιολόγηση» με επίθεη στα εργασιακά, τον συνδικαλιστικό νόμο κλπ. Η δράση του Σωματείου δεν είναι δεδομένη. Αναπτύσσεται στο βαθμό που τα ίδια τα μέλη του παίρνουν μέρος σε αυτό σε όλες του τις εκδηλώσεις, στο βαθμό που κάνουν δική τους υπόθεση τους στόχους και τον προσανατολισμό του.
Η συμμετοχή στη ΓΣ την Τρίτη 7/6, η οργάνωση για την καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 8/6 έχει να κάνει με τα ίδια μας τα συμφέροντα, με την ίδια μας τη ζωή. Πόσο μάλλον που η απεργία γίνεται και για τα ζητήματα της υγείας από κοινού με το Σωματείο του Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) αλλά και με κοινή δράση με την Ένωση Γονέων Χίου. Η υγεία και η Παιδεία είναι υπόθεση που μας αφορά άμεσα!
Ας πάρουμε λοιπόν μέρος, με δημιουργικό τρόπο, με θέση και άποψη, τιμώντας τον τίτλο μας ως εκπαιδευτικοί που και με αυτόν τον τρόπο διαπαιδαγωγούν, δίνοντας το αγωνιστικό παράδειγμα σε γονείς και παιδιά. Δεν δίνουμε σε κανένα το πάτημα να προσβάλει τη διαδικασία της ΓΣ και συνδικαλιστικής μας δράσης, να συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς ότι «βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν κοπάνα από τη δουλειά τους».

Θέμα 2ο: Καταβολή της συνδρομής των αποσπασμένων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ενημερώνουμε ότι στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης της Τρίτης η ταμίας του Συλλόγου θα λαμβάνει τις συνδρομές. Όσοι αναπληρωτές και αποσπασμένοι δεν έχουν ήδη καταβάλει τη συνδρομή τους, παρακαλούνται να το τακτοποιήσουν.
Η συνδρομή στο Σωματείο, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν στον καθημερινό αγώνα και τη συνολικότερη δράση του. Το Σωματείο μας θεωρούσε υπερβολική τη συνδρομή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης αποφάσισε τη μείωσή της. Θεωρούμε με βάση και τις συνθήκες ότι η συνδρομή πρέπει να μειωθεί κι άλλο, ζήτημα που θα θέσουμε για ψήφιση στην επικείμενη ΓΣ, με επιχειρήματα, στέλνοντας το σχετικό αίτημα και προς τη ΔΟΕ.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.