Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΔΟΕ: Για τις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση




Αρ. Πρωτ. 1343
Αθήνα 15/1/2015

Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Κοιν.:
1. Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο
2. Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα


ΘΕΜΑ : Για τις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Λίγες, μόνο, ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές (μήπως η συγκεκριμένη μεταφορά οργανικών θέσεων εμπίπτει στις διατάξεις περί απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω εκλογών;) και έπειτα από μακρά περίοδο παύσης του οποιουδήποτε διαλόγου με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (παρά τις πολλές «δεσμεύσεις» του Υπουργού Παιδείας για διαρκή διάλογο) είδε το φως της δημοσιότητας υπουργική απόφαση με την οποία πραγματοποιείται μεταφορά οργανικών θέσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς, αγνοώντας για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί των ίδιων ειδικοτήτων (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών) οι οποίοι υπηρετούν επί σειρά ετών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δίχως να τους έχει δοθεί, όπως θα έπρεπε, οργανική θέση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανειλημμένα έχει τονίσει τον άδικο και πέρα από νομικούς κανόνες χαρακτήρα των πραγματοποιηθέντων μετατάξεων. Μετατάξεις που έγιναν τόσο επί υπουργίας κ. Αρβανιτόπουλου (ο κύριος όγκος) όσο και επί υπουργίας κ. Λοβέρδου (οι πρόσφατες) σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα, δίχως κανένα εκπαιδευτικό προγραμματισμό, με αδιαφανείς διαδικασίες και όχι μόνο δεν έλυσαν αλλά δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους λειτουργούς της.
Πιστεύουμε πως βασική προϋπόθεση για τον καθορισμό και την απόδοση οργανικών θέσεων είναι η επανεξέταση του συνόλου των μετατάξεων, η εξ αρχής πραγματοποίησή τους με βάση τη νομιμότητα και τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η άρση όλων των αδικιών σε βάρος των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούν, εδώ και πολλά χρόνια, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η Δ.Ο.Ε. συνδικαλιστικό όργανο όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις σχολικές μονάδες, δε δέχεται όμως, ταυτόχρονα, την εφαρμογή μέτρων που δημιουργούν αδικίες και , επί της ουσίας, κατατάσσουν τους εκπαιδευτικούς σε προνομιούχους και μη.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να συναντήσει άμεσα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ώστε μέσα από λεπτομερή διάλογο να υιοθετηθεί μια διαδικασία που θα εξασφαλίζει την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην κατανομή των οργανικών θέσεων και τον Υπουργό Οικονομικών να μην νομιμοποιήσει με την υπογραφή του την παγίωση ενός, κατάφορα, άδικου και παράνομου καθεστώτος.  
Σε διαφορετική περίπτωση η Δ.Ο.Ε. προτίθεται να λάβει όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέτρα για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.