Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Για τους ιδιώτες στα δημόσια σχολεία

Ανακαλεί το υπουργείο Παιδείας την απόφασή του να επιτρέψει στα κολέγια, αρχής γενομένης από το Αμερικανικό Κολέγιο (Deree), να περιδιαβαίνουν στα Λύκεια της χώρας και να διαφημίζουν το μεταλυκειακό εκπαιδευτικό προϊόν τους.
Το πάγωμα της σχετικής αδειοδότησης (μέχρι να κάνει νεότερη εισήγηση το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το θέμα) δεν αναιρεί το γεγονός ότι δόθηκε ένα ξεκάθαρο δείγμα του ότι σήμερα η ιδιωτική εκπαίδευση, η επιχειρηματική δράση στο χώρο της, αντιμετωπίζεται σαν ισότιμος πυλώνας με τη δημόσια εκπαίδευση. Οτι τα σχολεία, στα οποία κατά τ' άλλα είναι ανεπιθύμητα τα κόμματα, σε πολλές περιπτώσεις και οι μαζικοί φορείς, είναι απόλυτα ανοιχτά σε επιχειρηματίες, στην προκειμένη περίπτωση «εκπαιδευτικού προϊόντος».
Πάντως, με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο συνιστά εφαρμογή της πολιτικής των κυβερνήσεων που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την «ανταγωνιστικότητα» και την «επιχειρηματικότητα», δεν αποκλείεται το ζήτημα να επανέλθει, γι' αυτό και όσοι αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή σε αυτό το άνοιγμα της πόρτας των σχολείων σε επιχειρηματίες καλούνται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.