Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης αναφέρεται:
"Λίγο πριν τα Χριστούγεννα γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας αιφνιδιαστικής κίνησης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, είχαμε νέο κύμα υποχρεωτικών (όπως τις χαρακτήρισε το Υπουργείο) μετατάξεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Δ.Ε. στην Π.Ε. Πρόκειται κυρίως για συναδέλφους ειδικοτήτων οι οποίοι έξαφνα θα βρεθούν κατευθείαν στους τόπους συμφερόντων τους, την ίδια ώρα που: α) Δεν έχουν καν δοθεί οργανικές θέσεις στους ήδη υπηρετούντες από μετάταξη στην Πρωτοβάθμια και β) δεν έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις μετάταξης που έγιναν έως και έναν χρόνο πριν, με τη δικαιολογία ότι ... δεν υπήρχαν θέσεις!
Σε περίπτωση που τελικά δοθούν οργανικές στις ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια (όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Λοβέρδος), πόσο δίκαιο είναι ένας μεταταχθείς από κάποια απομακρυσμένη περιοχή, ο οποίος/α έχει -προφανώς- πάρα πολλά μόρια, να βρεθεί πρώτος στην οργανική της επιλογής του, όταν δεκάδες συνάδελφοί του της ίδιας ειδικότητας περιμένουν από καιρό την τοποθέτησή τους σε οργανική κάποιου Δημοτικού;
Παρεπιπτόντως, δικαιολογίες του τύπου: “αυτοί είχαν κάνει ενστάσεις τότε”, μόνο ως μη σοβαρές μπορούν να αντιμετωπιστούν διότι: α) Πολλοί ήταν όσοι είχαν κάνει ενστάσεις από τις πρώτες ακόμα μετατάξεις και ουδέποτε ικανοποιήθηκαν και β) πώς, αίφνης, όταν ήταν σχεδόν βέβαιο πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, κάποιοι “θυμήθηκαν” να ικανοποιήσουν ενστάσεις “ορισμένων”; Άλλωστε, το τότε Π.Δ. για τις μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια (Σεπτέμβρης 2013) έδινε απόλυτη προτεραιότητα σε όσους υπηρετούσαν στο οικείο ΠΥΣΔΕ προκειμένου να μεταταχθούν στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ.
Τα παραπάνω που έχουν ήδη καταγγελθεί κι από τη ΔΟΕ, οδηγούν τον πολίτη να υποπτευθεί το προεκλογικό ρουσφέτι (και μάλιστα της τελευταίας στιγμής) από τους κρατούντες. Δυστυχώς, τέτοιες μεθοδεύσεις αμαυρώνουν και καταστρέφουν κάθε έννοια συναδελφικότητας. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι δεν είναι πολύ αργά για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι, και όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες, την κολοσσιαία αδικία που ετοιμάζονται να διαπράξουν.
Οι  προεκλογικές ρουσφετολογικές μετατάξεις επιβάλλεται και πρέπει να ακυρωθούν".

Πηγή: www.cretalive.gr