Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αίτημα του Σωματείου για άμεση χρηματοδότηση ώστε να γεμίσουν τα ντεπόζιτα σε Σχολεία - Νηπιαγωγεία


Θέμα: Άμεση χρηματοδότηση των Δήμων Χίου, Ψαρών, Οινουσσών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων – νηπιαγωγείων σε πετρέλαιο

κ. Υπουργέ,
Στη Χίο και στην Α’ βάθμια εκπαίδευση λειτουργούν 70 σχολικές μονάδες (33 Δημοτικά Σχολεία και 37 Νηπιαγωγεία). Η κατάσταση με τις καιρικές συνθήκες είναι δύσκολη. Τα μεγάλα κτίρια, η παλαιότητα σε σχέση με την κακή συντήρηση τους και τα πενιχρά έσοδα για τη λειτουργία τους οδηγούν και στον δραματικό περιορισμό της λειτουργίας των καλοριφέρ κατά τη διάρκεια της σχολικής μέρας, με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να παγώνουν, αφού τα σχολεία λειτουργούν μέχρι τις 4 μ.μ. (ολοήμερα).
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η άγρια επιβάρυνση των γονιών, οι οποίοι δεν μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους να αρρωσταίνουν. Με μόλις 50 χιλιάδες Ευρώ που δόθηκαν φέτος για τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης (120 Σχολικές μονάδες συνολικά) δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της θέρμανσης.
Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση των Δήμων Χίου, Ψαρρών, Οινουσσών προκειμένου να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των σχολείων –νηπιαγωγείων με πετρέλαιο. Η υγεία των παιδιών και των δασκάλων δεν πρέπει να αφήνει κανένα αδιάφορο, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυτονόητο ζήτημα της θέρμανσης στα σχολεία το έτος 2015. Το Σωματείο μας θα κάνει το παν για την άμεση λύση του προβλήματος.
                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.           
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
    ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.