Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 5 - 19 Γενάρη 2013

Θέμα 1ο: Δημιουργία Τράπεζας Αίματος του συλλόγου

Ζούμε σε μια εποχή έντονων αντιθέσεων που δημιουργεί το βάρβαρο σύστημα.
Ο δάσκαλος μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει ανθρωπιστικά ιδανικά στα παιδιά, τις οικογένειες του σχολείου του, στην ευρύτερη κοινωνία.
Μπορούμε και πρέπει να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις για να αναπτυχθούν προσωπικότητες που να εκπέμπουν ιδανικά και αξίες.
Μπορούμε και πρέπει να ξεκινήσουμε από τη μικρή κοινωνία του κλάδου μας.
Μπορούμε να στείλουμε μηνύματα, καλλιεργώντας το ΕΜΕΙΣ, να φτιάξουμε Τράπεζα Αίματος για μας, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας.
Το Δ.Σ. προτίθεται να διερευνήσει τις δυνατότητες σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Χίου για τη δημιουργία της.
Προσκαλούμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να ενημερώσουν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά τους συναδέλφους για να επιλέξουμε τη μορφή αιμοδοσίας.
Για το σκοπό αυτό μπορείτε να απευθύνεστε στους συναδέλφους:
  • Γαρρής Γιώργης, 11ο Δημοτικό Σχολείο, τηλ: 2271024706, 2271024491, κιν:6946141899, email: g13garris@gmail.com
  • Αναστασία Υφαντή, 11ο Δημοτικό Σχολείο, τηλ: 2271102280, κιν: 6944352904
  • Τζελεπής Άγγελος, 6ο Δημοτικό Σχολείο, κιν: 6973336250, email: tzelep@yahoo.gr
  • Δέδες Βαγγέλης, 8ο Δημοτικό Σχολείο, τηλ: 2271022386
  • Πανούσος Χρήστος, Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών – Αγ. Μηνά, κιν: 6948077722, email: cpanousos@yahoo.gr



Θέμα 2ο: Πραγματοποίηση έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και άλλων ειδών καλλιτεχνικής δημιουργίας συναδέλφων και συναδελφισσών.

Η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία του ανθρώπου του δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργεί και να αναπτύσσει τις μεγάλες δυνατότητές του.
Του δίνει τη δυνατότητα να σκέπτεται, να φαντάζεται, να ψάχνει, να ανακαλύπτει και να δίνει διέξοδο στους προβληματισμούς του.
Ταυτόχρονα, όμως, του δίνει τη δυνατότητα να απευθύνεται στο κοινωνικό σύνολο και να το κάνει κοινωνό των οραματισμών και προβληματισμών του.
Το Δ.Σ. πιστεύει ότι υπάρχει ανεξάντλητη δυναμική στον κλάδο, υπάρχουν δημιουργοί…
Γι’ αυτό προτίθεται να πάρει πρωτοβουλία ανάδειξής της, στοχεύοντας στην καλλιέργεια της συλλογικής δράσης και στάσης, έτσι καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες που ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ., προκειμένου να πραγματοποιήσει στο χώρο των γραφείων του συλλόγου, έκθεση των έργων των συναδέλφων εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.