Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 228: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι άδειες για την εκλογική διαδικασία είναι πλέον στην ευθύνη των Διευθυντών με βάση την εγκύκλιο που έχει σταλεί από το ΥΠΑΙΘ και την οποία σας επισυνάπτουμε.
Σε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους δίνονται 3 μέρες άδεια στους Εκπαιδευτικούς λόγω της διακοπής λειτουργείας των Σχολείων είτε είναι εκλογικά τμήματα είτε δεν είναι. Τα σχολεία θα είναι κλειστά Παρασκευή 23/1 και Δευτέρα 26/1. Οι συνάδελφοι σε συνεργασία με τους Διευθυντές, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες με τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες (ακρίβεια εισιτηρίων, καιρικές συνθήκες, μεγάλες αποστάσεις όπως Κρήτη – Μακεδονία – Θράκη – Ήπειρο κλπ), λαμβάνουν ακόμα μια ή δυο ημέρες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο Σύλλογος διαμαρτυρήθηκε προς το υπουργείο λόγω του ότι δεν υπήρξε μέριμνα να ψηφίσουν εκπαιδευτικοί μέσω των εκλογικών καταστάσεων καθώς επίσης και για την αναγκαιότητα σημαντικών εκπτώσεων στα εισιτήρια.
Ο σύλλογος, με βάση το χαρακτήρα του και τους μέχρι τώρα αγώνες, με βάση τη διακηρυγμένη θέση του και επειδή δεν θέλει να είναι ανακόλουθος προς τους συναδέλφους, στέλνει το παρακάτω μήνυμα: Και οι εκλογές, εντάσσονται στον αγώνα του λαού, των εκπαιδευτικών, για μια άλλη Παιδεία, λαϊκή και αποκλειστικά δημόσια χωρίς την ύπαρξη χορηγών και επιχειρηματιών, που θα μορφώνει τα παιδιά μας, δεν θα μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε κήρυκες του ανταγωνισμού, των αξιών του συστήματος.
Όλοι οι συνάδελφοι έχουμε πλέον μεγάλη εμπειρία, που πρέπει να αξιοποιηθεί και στην εκλογική διαδικασία. Εμπειρία από τις αντιεκπαιδευτικές – αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των Κομμάτων της, από τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις μειώσεις μισθών, το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και τόσα άλλα.
Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν το εκλογικό τους χρέος με ψηλά το κεφάλι ώστε την επόμενη των εκλογών και το εργατικό κίνημα, το Σωματείο μας να δώσει με καλύτερους όρους τη μάχη ενάντια σε αυτή την πολιτική ανεξαρτήτως διαχειριστή των ταξικών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.
Για περισσότερες διευκρινήσεις να επικοινωνείτε με το Σύλλογο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                         ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.