Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 492: Συνέντευξη τύπου μπροστά στην απεργία της Τετάρτης - Μήνυμα προς τον Αντιδήμαρχο παιδείας - Η στάση μας για τις εγγραφές σε Δημοτικα και Νηπιαγωγεία μπροστά στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Θέμα 1ο: Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, για τα ζητήματα Υγείας και Παιδείας μπροστά στη επερχόμενη απεργία, την Τετάρτη 8/6

Ο ΣΕΣΝΟΧ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου και το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ σας θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 6/6 στις 10:15πμ στο Νοσοκομείο Χίου (παθολογική κλινική).
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 8/6 στη Είσοδο της Απλωταρίας στις 10:30. Καλούμε τα όλα Σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να στηρίξουν τον αγώνα για μόρφωση και υγεία, Δημόσια Δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Για να έχουμε Σχολεία το Σεπτέμβρη στο ύψος των αναγκών μας, για να έχουμε Υγεία και Νοσοκομείο αντάξια της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της επιστήμης, πλήρως στελεχωμένο. Η Παιδεία των παιδιών μας και η στελέχωση των Σχολείων από το Σεπτέμβρη, η Υγεία στο νησί και η στελέχωση του Νοσοκομείου, αποτελούν  υπόθεση όλων.
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργεί δραματικές επιπτώσεις σε Υγεία – Παιδεία, είναι ανάγκη να συναντήσει την καθολική μας αντίσταση.
Θέμα 2ο: Μήνυμα προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών
          Μ’ αφορμή το μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας προς το Σωματείο μας, τον καλούμε σε πρωτοβουλία ώστε να παρθεί απόφαση για το κλείσιμο του Δήμου την ημέρα της απεργίας, γεγονός που θα διευκολύνει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου μέσω του Σωματείου τους, στη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση. Καλά τα λόγια στήριξης, αλλά σημασία για εμάς έχουν τα έργα.
Θέμα 3ο: Οι γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους Ολοήμερο Τμήμα Δημοτικού  ή νηπιαγωγείου, να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως του αν πληρούν τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης και της εγκυκλίου
Την 1 Ιούνη ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών  για το  Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο. Το Υπουργείο Παιδείας σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για τον λεγόμενο "Ενιαίο τύπο Ολοήμερου Δημοτικού" έστειλε εγκύκλιο για την εγγραφή μαθητών στα ολοήμερα τμήματα Δημοτικών στην οποία εντάσσει και τα Νηπιαγωγεία! Στην ουσία εκτός από ολοήμερα Δημοτικά θα κλείσει με τον τρόπο αυτό και ολοήμερα Νηπιαγωγεία! Στην εγκύκλιο αναφέρει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής. Βασική προϋπόθεση θέτει την προσκόμιση βεβαιώσεων εργασίας και των δύο γονέων. Για να χρυσώσει δε το χάπι και μετά την αντίδραση εκπαιδευτικών και γονιών κάνει δεκτές και τις κάρτες ανεργίας και κάποιες ευπαθείς ομάδες, πετώντας έξω από τα ολοήμερα τμήματα χιλιάδες παιδιά ανέργων, που δεν έχουν κάρτα ανεργίας αφού η μαύρη και ανασφάλιστη ελαστική εργασία καλά κρατεί, αυταπασχολούμενων κ.λπ.
  • Καλούμε όλους τους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους Ολοήμερο Τμήμα Δημοτικού  ή νηπιαγωγείου, να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως του αν πληρούν τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης και της εγκυκλίου και να απαιτήσουν την παραλαβή της από τον Διευθυντή.
  • Καλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να παραλάβουν και να προωθήσουν στη Δ/νση  όλες τις αιτήσεις και να αποστείλουν καταστάσεις στη Δ/νση με όλα τα παιδιά που έκαναν αίτηση.
  • Καλούμε τους γονείς να κάνουν αίτηση για εγγραφή των παιδιών στο πρωινό τμήμα 7 – 8 των Δημοτικών Σχολείων, όπου υπάρχει ανάγκη.
  • Καλούμε τις συναδέλφισσες προϊσταμένες νηπιαγωγείων να κάνουν εγγραφή όλων των παιδιών, νηπίων και προνηπίων.
  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων και τις Ενώσεις Γονέων να στηρίξουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε επίπεδο σχολείου, Διεύθυνσης και Περιφέρειας αυτή την απόφαση.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.