Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 496: Η μείωση μισθών στους συναδέλφους αναπληρωτές να μην περάσει! - Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 23/6 στις 10πμ – στηρίζουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές

Θέμα 1ο: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 23/6 στις 10πμ – στηρίζουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ 2016 10 π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Την Τετάρτη 22 Ιούνη στη 1μ.μ δίνουμε μαζικό παρόν στην 85η Γ.Σ. της ΔΟΕ (Ξενοδοχείο Νovotel Μιχαήλ Βόδα 4-6) για να καταθέσουμε τα αιτήματα μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας στέλνουμε προς ενημέρωση τιw αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση. Το Σωματείο στηρίζει τις κινητοποιήσεις και καλεί όποιον συνάδελφο βρίσκεται στην Αθήνα πάρει μέρος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση 23 και 22 Ιούνη. Ακολουθεί το πλαίσιο αγώνα:
Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών από όλη την Ελλάδα!!!
Όλοι εμείς οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί που υπογράφουμε και καταθέτουμε το παρακάτω υπόμνημα προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, διεκδικούμε το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κάθε χρόνο μπαίνουμε στη δοκιμασία της μετακίνησης από περιοχή σε περιοχή για να αναπληρώσουμε ουσιαστικά τον ίδιο μας τον εαυτό, αφήνοντας πολλές φορές πίσω οικογένεια και παιδιά. Η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη σχολική χρονιά (2016 -2017) να προχωρήσει σε τεράστια περικοπή των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται και με δεδομένο ότι η επίθεση, μας αφορά όλους:
Διεκδικούμε, όλοι μαζί, μέσα από τα σωματεία μας τα παρακάτω κοινά αιτήματα:
·                     Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την 1η Σεπτέμβρη. Όλοι οι αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος να επαναπροσληφθούν, από την 1η Σεπτέμβρη και σε μία μόνο φάση, ώστε να μπορέσουν ν΄ ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.
·                     Με την απόλυση των αναπληρωτών μέσα στον Ιούνη, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει για όλους τους αναπληρωτές, ένταξη στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·                     Να μη γίνει καμιά μείωση μισθού αναπληρωτή συναδέλφου. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, αναγνώριση όλης της Προϋπηρεσίας μας και των Επιστημονικών προσόντων μας (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.τ.λ). Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος του μήνα.
·                     Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής μας άδειας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους.
Επιπλέον απαιτούμε:
o        Απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το Ολοήμερο. Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις για περικοπές στα Τμήματα Ένταξης, τα Νηπιαγωγεία και το Γυμνάσιο, οι περικοπές στα μαθήματα ειδικοτήτων.
o        Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες.
o        Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, 15 για τα νηπιαγωγεία, Α και Β τάξη και 20 στις υπόλοιπες.
o        Επαναφορά των υπευθύνων στα εργαστήρια στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
o        Άμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής. Να λειτουργήσουν όλα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξη. Στην παράλληλη στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.
o        Να μη μείνει κανένα παιδί, που κάνει αίτηση η οικογένειά του, εκτός Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Να εγγράφουν όσα Προνήπια κάνουν αίτηση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
Παλεύουμε για :
o        Μαζικούς Διορισμούς Μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης. Κάνεις μας δεν περισσεύει!! Το μέλλον μας δεν πρέπει να είναι η ανασφάλεια και ελαστική εργασία!!
Θέμα 2ο: Μειώνουν τους μισθούς σε χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους, να μην περάσει!
Νέο τσεκούρι βάζει η κυβέρνηση στο μισθό χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών! Δίπλα στη φοροκαταιγίδα έρχεται άρον – άρον να εφαρμόσει και νέα μείωση. Από το εκκαθαριστικό του μήνα Απριλίου, γύρω στους 2000 αναπληρωτές, ένα βήμα πριν την απόλυση, είδαν μείωση στο μισθό τους τουλάχιστον 83 ευρώ!

Αφορά τους συναδέλφους που είχαν με το προηγούμενο μισθολόγιο βαθμό Δ0 (ή μεγαλύτερο) και με τη διαδικασία της επανακατάταξης που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη (ν.4354/2015), τούς λένε ότι "κακώς" είχαν τοποθετηθεί σε αυτό το βαθμό και το ΜΚ!

Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του νέου μισθολογίου (2/1015/ΔΕΠ/5-1-2016 (ΑΔΑ:ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7) και 2/4457/ΔΕΠ/16-2-2016) και με αυθαίρετους ισχυρισμούς, όσοι είχαν περισσότερα από 7 χρόνια προϋπηρεσίας μέχρι 31-12-2015, "θεωρείται" ότι έπρεπε να είχαν καταταγεί στο βαθμό Ε-ΜΚ 2 (κι όχι στο βαθμό Δ, πάντα με το προηγούμενο μισθολόγιο). Άρα, για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς, λαμβάνεται υπόψη ο βασικός μισθός του βαθμού Ε-ΜΚ 2 κι όχι αυτός που πραγματικά λάμβαναν (Δ0 και παραπάνω). Από αυτό, προκύπτει μείωση τουλάχιστον 83 ευρώ!
Μάλιστα, υπάρχουν διευθύνσεις που ζητούν ακόμα και αναδρομικά παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπουν ούτε οι σχετικοί εγκύκλιοι!
Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει και δεν θα έχει πάτο! Κινούντα συνειδητά με στόχο την ανάκαμψη των κερδών των λίγων που προϋποθέτει να ζούμε όλο και με λιγότερα δικαιώματα! Αυτή είναι η «λογική» τους που είναι καθαρά εχθρική για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τη στιγμή μάλιστα που σε λίγες ημέρες θα οδηγηθούν στην απόλυση.
Αυτός είναι και ο στόχος του "νέου" μισθολογίου: Η μείωση της "μισθολογικής δαπάνης", όπως έλεγε και η αιτιολογική έκθεση του σχετικού νόμου. Καταλαβαίνει κανείς γιατί η κυβέρνηση παίρνει όσκαρ υποκρισίας και ψεμάτων όταν μιλούσε για "αυξήσεις τάχα στους μισθούς" και για μέτρα με "κοινωνικά δίκαιο πρόσημο"!
Γενική επίθεση και «κόφτες» για το λαό, στο βωμό των λεγόμενων κινήτρων και των φοροαπαλλαγών. Φοροαπαλλαγές βιομήχανων στην ηλ. Ενέργεια από το Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ή το Φυσικό Αέριο, επιδοτήσεις έως και 20 εκ. ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με το νέο αναπτυξιακό νόμο.
Αυτό είναι το σκληρό, ταξικό πρόσημο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όλα για το κεφάλαιο, όλα για τα κέρδη του, φτώχεια για τους εργαζόμενους.
Το Σωματείο δηλώνει και απαιτεί στο με τους συναδέλφους αναπληρωτές:
·                     να αναγνωριστεί μισθολογικά όλη την προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών
·                     να μη προχωρήσει σε καμία μείωση και καμία αναδρομική περικοπή στους μισθούς των αναπληρωτών
Ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης επίθεσης συνεχίζεται και μέσα στο καλοκαίρι!
Εμείς δεν λέμε «ότι έγινε - έγινε» επειδή ψηφίστηκαν τα αντιλαϊκά μέτρα. Παλεύουμε για ανάκτηση όλων των απωλειών, την ανατροπή των αντιλαϊκών νόμων, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.