Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 505

Θέμα: ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ «ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» 

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΘΥΝΣΕΙΣ 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ύστερα από τη ματαίωση του ΠΥΣΠΕ στη Χίο αλλά και αλλού σε όλη τη χώρα, τώρα το Υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο, ζητά από τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν με σκοπό την κατανομή των τάξεων και την διαπίστωση των ελλείψεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών.
          ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ βέβαια ότι οι σύλλογοι διδασκόντων πάντοτε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεδριάζουν για να κατανείμουν τις τάξεις και να καθορίσουν τα ζητήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης και φυσικά πριν την έναρξη των μαθημάτων.
          Η τελευταία όμως εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για την άμεση σύγκληση Συλλόγου Διδ/ντων (Πέμπτη 1/9/2016) και την αποστολή των σχετικών πρακτικών την ίδια μέρα στις κατά τόπους Διευθύνσεις, φανερώνει πως το υπουργείο ψάχνει να βρει συνενόχους στην εφαρμογή της απόφασής του για ορισμό πλεονάζοντος προσωπικού, ανοίγοντας το δρόμο για την αποπομπή συναδέλφων μας ως υπεράριθμους και την ελαχιστοποίηση της πρόσληψης αναπληρωτών.
Με αποφάσεις του σωματείου μας έχουμε διαφωνήσει με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις γιατί αυτές  δυσκολεύουν τη λειτουργία του σχολείου, χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και οδηγούν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία και χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς σε συνεχή κινητικότητα.
Ζητάμε την απόσυρση όλων των  σχετικών Υπουργικών αποφάσεων και Τροπολογιών.
Το ΔΣ του συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, συνέταξε το παρακάτω σχέδιο απόφασης το οποίο θα αποτελέσει πρακτικό των συνεδριάσεων του. Προτείνουμε οι σύλλογοι Διδασκόντων να την αποστείλουν στη Διεύθυνση, προσπαθώντας να δώσουν μια κατεύθυνση στην εύλογη αγωνία και τα ερωτήματα δεκάδων συναδέλφων μας τις τελευταίες μέρες.
Με βάση αυτήν την απόφαση, ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων  και ζητάμε από κοινού την κάλυψη των κενών στα σχολεία:
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέλος, επισυνάπτουμε προς ενημέρωση και σχετικό κείμενο της ΔΟΕ.
ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
«Το Υπ. Παιδείας μας καλεί ουσιαστικά με εγκύκλιό του, να εφαρμόσουμε με την απόφασή μας όλες τις ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση την προηγούμενη σχολική χρονιά αλλά και μέσα στο καλοκαίρι (Αλλαγή του χαρακτήρα και στην ουσία κατάργηση των τμημάτων ένταξης, άρθρο 35 για διπλ/σμό από 7 σε 14 του ελάχιστου αριθμού νηπίων για τη λειτουργία τμήματος, περιορισμούς στην εγγραφή των παιδιών στα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, «Ενιαίος τύπος Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, αυξημένο διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών, νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο δημοτικό)
Διαπιστώσαμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου, χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, οδηγούν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία, και χιλιάδες μόνιμους σε συνεχή κινητικότητα.
Στην ουσία το Υπουργείο μας ζητά να συνεδριάσουμε και να αποφασίσουμε ποιοι συνάδελφοι μας θα μείνουν άνεργοι και ποιοι θα βγουν υπεράριθμοι και θα πάρουν το δρόμο της περιπλάνησης.
Θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό και  συναδελφικό να συνεδριάσουμε και να κάνουμε  την οποιαδήποτε  κατανομή τμημάτων χωρίς να έχουν έρθει στα σχολεία μας όλοι οι συνάδελφοι.
Θεωρούμε επίσης ότι ούτε παιδαγωγικά σωστό ούτε συναδελφικά ηθικό είναι ένας συνάδελφος να διδάσκει μαθήματα άλλης ειδικότητας .
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε:
  • Να διοριστούν μόνιμα και να τοποθετηθούν στο σχολείο μας και σε κάθε σχολείο όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται για να καλυφτούν όλα τα κενά.
  • Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.
  • Να μειωθεί ο αριθμός ανά τμήμα (15 στο νηπιαγωγείο και στις Α και Β τάξεις του δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες τάξεις)
  • Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.»
Το υπουργείο μας ζήτησε τη γνώμη μας και την εκφράζουμε με την παραπάνω απόφαση.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανοςχώρα Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.