Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 509: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΑΜΠΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ

                   ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ,

Θλιβερή και πάλι η εικόνα στο τελευταίο ΠΥΣΠΕ, του οποίου η πλειοψηφία διαχειρίστηκε τις τοποθετήσεις των δασκάλων και νηπιαγωγών που προσλήφθηκαν για το νησί της Χίου και οι οποίες υπολείπονται  δραματικά από τις πραγματικές ανάγκες  του νησιού, με  κύρια ευθύνη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,που κοροϊδεύει ασύστολα τους πάντες μιλώντας,  για σχολεία χωρίς ελλείψεις δασκάλων.

Η Δ/νση από τη μεριά της πεισματικά επιμένει να προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι , προκειμένου , να μη συγκρουστεί με τις κυβερνητικές εντολές, αλλά και να υλοποιήσει τον κόφτη στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, λες  και δεν εμπίπτει στα διοικητικά της καθήκοντα η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων!

Συγκεκριμένα, δε δέχτηκε να συζητήσει για να ζητήσει  επιπλέον δασκάλους για τα ολοήμερα, για τις ειδικότητες, για τα τμήματα ένταξης και τις παράλληλες, ενώ γνωρίζει τα τεράστια κενά  και ενώ της  ζητήθηκε και  από  τον   πρόεδρο του Συλλόγου και αναπληρωτή αιρετό της «Ενότητας» Γιώργη Αμπαζή,  που παρακολουθούσε τη διαδικασία και από εμένα . Επικαλούμενη γενικόλογα ρευστότητα στο χώρο, για μας είναι συγκεκριμένα τα πράγματα και τα κενά,  είπε ότι  θα τα μελετήσει και θα πράξει στο εγγύς  μέλλον, την ώρα που αυτή η πολυτέλεια έχει χαθεί!

Με αντιπαιδαγωγικό τρόπο για πολλοστή χρονιά σε σύμπραξη με τη δ/νση του ΚΕΔΔΥ, μοίρασαν  δασκάλους της ειδικής αγωγής σε δύο σχολεία, δίνοντας και το μήνυμα του τι θα γίνει και με τις παράλληλες, διαχωρίζοντας τις ανάγκες των παιδιών  για ολόπλευρη στήριξη όλες τις μέρες της βδομάδας, σε ανάγκες περιορισμένης διάρκειας. Αυτό έπραξαν  στα σχολεία , 11ο και 9ο, στο Πυργί και στα Νένητα,  στο 4ο και Καριές με κατανομή στα τμήματα Ένταξης 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καταψήφισαμε συνολικά όλες τις τοποθετήσεις και καταγγείλαμε μαζί με τον πρόεδρο αυτές τις τακτικές, αφού δεν είχαν καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και ειδικότερα της ειδικής αγωγής , οι οποίες τοποθετήσεις  συν τοις άλλοις στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικής τεκμηρίωσης , πλην της μπακαλίστικής λογικής του ΚΕΔΥ που «μετρά»  ποσοτικά τις  κατά σχολείο διαγνωσμένες περιπτώσεις!!

Για την εκπαιδευτική ιστορία  οι θέσεις της Δ/νσης που πέρασαν κατά πλειοψηφία, ψηφίστηκαν και από τους διορισμένους στο ΠΥΣΠΕ, και από τον αιρετό των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών», πλην αυτών της ειδικής Αγωγής τις οποίες καταψήφισε.

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΠΑΜΕ)
ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ  ΚΑΙ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΑΠΥΣΠΕ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΠΑΜΕ)

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.