Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 504

Θέμα 1ο: Ματαίωση του προγραμματισμένου ΠΥΣΠΕ Χίου ύστερα από δυναμική παρέμβαση


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από τη δυναμική παρέμβαση του ΔΣ του Σωματείου στο προγραμματισμένο ΠΥΣΠΕ για τη συζήτηση περί «πλεονάζοντος» και «υπεράριθμου» εκπαιδευτικού προσωπικού, η συνεδρίαση ματαιώθηκε. Το ΔΣ επέδωσε τα ψηφίσματα που σας στάλθηκαν με το Ενημερωτικό 503 και τοποθετήθηκε στο ίδιο πνεύμα.
Δεν πρέπει κανείς να εφησυχάσει! Η κατάσταση από το Σεπτέμβρη και μετά θα μας βρει με νέες δυσκολίες τόσο στα ζητήματα της εκπαίδευσης όσο και γενικότερα αφού η εφαρμογή των ψηφισμένων μνημονίων φέρνουν μέτρα χιονοστοιβάδα σε βάρος των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του λαού.
ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!!!
Να μην περάσει η ληστεία των μορφωτικών δικαιωμάτων και οι εργασιακές ανατροπές!!
Για την ανατροπή συνολικά αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Θέμα 2ο: Η τοποθέτηση του αιρετού ΠΥΣΠΕ Χίου, Μάρκου Σκούφαλου, εκλεγμένου με την ΕΝΟΤΗΤΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)
Η τοποθέτηση του αιρετού όπως μας στάλθηκε:
Θέμα: Να αποσυρθεί τώρα η πραξικοπηματική εγκύκλιος για τις συνεδριάσεις Π.Υ.Σ.Π.Ε. και τον καθορισμό των λειτουργικών κενών με βάση τις Υ.Α. που διαλύουν το  δημόσιο σχολείο
   Η σχολική χρονιά που αρχίζει το Σεπτέμβριο αποτελεί μεγάλο επικοινωνιακό τερτίπι  για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
   Έτσι παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια που διατίθενται για τη δημόσια παιδεία και ειδικά αυτά που αφορούν την πρόσληψη αναπληρωτών μειώνονται διαρκώς, όλες οι τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας επικεντρώνονται στην κάλυψη των κενών στα σχολεία με την έναρξη των μαθημάτων. Η πολιτική ηγεσία προσπαθεί, ώστε να ελαχιστοποιηθούν, όσο είναι δυνατό, οι ανάγκες σε προσλήψεις εκπαιδευτικών. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής έγιναν ορατά με το ιστορικά χαμηλό αρνητικό ρεκόρ στην ικανοποίηση των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών.
   Τώρα το Υπουργείο Παιδείας έρχεται με την πραξικοπηματικού χαρακτήρα εγκύκλιό του με αριθμ. πρωτ.  135933/E1/23-8-2016 και θέμα «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες»   καλεί τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.:
 «να συνεδριάσουν το αργότερο έως την Τρίτη 30/08 στις 14:00, προκειμένου να αποφασίσουν για την  τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 11 και 12 του ΠΔ  1/2003 (Α΄ 1), σύμφωνα με τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος «my school» υποχρεωτικά σε πραγματικά λειτουργικά κενά και λαμβάνοντας υπ’όψιν την α΄ και β΄ ανάθεση των εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και την αρ. Φ.12/657/70691/Δ1/26.4.2016 (Β΄1324)   ΥΑ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Εξαιρετικά, σε περίπτωση αδυναμίας συνεδρίασης των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ, η κατά τα ανωτέρω  προσωρινή τοποθέτηση των εκπαιδευτικών θα διενεργηθεί το αργότερο έως την Τρίτη 30/8  στις 14:00, με απόφαση των οικείων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,..» Για τόση δημοκρατία μιλάμε της «αριστερής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!!!
   Είναι σαφής ο στόχος του Υπουργείου. Να υπολογιστούν «πλεονάζοντες συνάδελφοι» εδώ και τώρα, τη στιγμή που λείπουν συνάδελφοι και η εικόνα είναι ελλιπής!!!  
  Ως αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ καταγγέλλω την απαράδεκτη αυτή πολιτική που ασκεί το Υπουργείο Παιδείας, που συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο και πετά στον Καιάδα πληθώρα συναδέλφων που πρέπει ανά την επικράτεια να ψάχνουν σχολεία για να τοποθετηθούν, ασχέτως της δικής τους θέλησης.  
Καταγγέλλω τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας και την αυθαιρεσία της περιφερειακής δ/νσης Β Αιγαίου να μειώσει τα αιτούμενα κενά της Δ/νσης Α/μιας Εκπ/σης από 26-και πάλι ήταν λίγα- σε 13 την ώρα που μόνο στην ειδική αγωγή τα κενά είναι πάνω από 20!!!    
   Αρνούμαι με την παρουσία μου να νομιμοποιήσω μια τέτοια διαδικασία, δε συμμετέχω και καλώ και τα υπόλοιπα μέλη και τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ  να πράξουν το ίδιο.
     Πρέπει να σπάσουν οι αποκλεισμοί στη φοίτηση όλων των παιδιών στις εκπαιδευτικές δομές, το μπλοκάρισμα των υπεράριθμων, οι  απολύσεις και οι αυθαίρετες μετακινήσεις.
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.