Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 486: Σύγκλιση τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου την Τρίτη 7 ΙΟΥΝΗ 2016, στις 8:30π.μ στο 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ μπροστά στη νέα 24ωρη απεργία που αποφασίστηκε για τις 8/6.


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
 
Ενημερώνουμε ότι δόθηκε συνδικαλιστική άδεια για τη σύγκλιση της τακτικής μας Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 7 Ιούνη, στις 8:30π.μ., μπροστά και στην 85η ΓΣ της ΔΟΕ αλλά και μπροστά στη νέα 24ωρη απεργία στις 8/6.
Η κρισιμότητα των εξελίξεων (αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα: κοινή υπουργική απόφαση για το νέο ολοήμερο σχολείο, οι νόμοι για τα νηπιαγωγεία και την ειδική αγωγή), απαιτούν τη δυναμική ενεργοποίησή μας! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενημερώνοντας τους συμμάχους μας, τους γονείς, για το τι περιμένει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους από του χρόνου.
Η πολιτική αυτή τα δίνει όλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στο όνομα των οποίων πετσοκόβει την εκπαίδευση, τα δικαιώματά μας.
Ο σύλλογος σας καλεί να πάρετε μέρος στην τακτική γενική συνέλευση εν όψη της νέας 24ωρης απεργίας, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Απαιτούμε:
·         Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, γενικής και ειδικής παιδείας και ειδικοτήτων καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού, καμία απόλυση αναπληρωτών – όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι κλπ).
·         Να μην κλείσει κανένα νηπιαγωγείο του νησιού μας, κανένα τμήμα ένταξης ή ολοήμερο. Καμία υποβάθμιση στη λειτουργία τους.
·         Να μη συμπτυχθεί ή συγχωνευθεί τμήμα σχολείου ή νηπιαγωγείου.
·         Να μην υπάρξει εργασιακή κινητικότητα – περιπλάνηση εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο.
·         Ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς.
·         Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας.
·         Εξομοίωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στις άδειες (αναρρωτική, λοχείας κ.τ.λ.) με αυτά των μονίμων.

Συνεχίζουμε, ενάντια στον «αυτόματο κόφτη» που είναι ένα μνημόνιο διαρκείας και προβλέπεται για όλες τις χώρες της Ε.Ε. και ο οποίος θα κόβει άμεσα μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες για να επιτυγχάνονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα.

Ενάντια στη φορολεηλασία, στους δεκάδες άμεσους και έμμεσους φόρους, , ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, για μπλόκο στους πλειστηριασμούς! Είμαστε απέναντι στις ομαδικές απολύσεις, το νέο συνδικαλιστικό νόμο!

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                                                   Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.