Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 482: Συμπαράσταση στη συναδέλφισσα Δήμητρα ΚουσκουμπέκουΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου συμπαραστέκεται και στηρίζει τη συναδέλφισσα Δήμητρα Κουσκουμπέκου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας
Η συναδέλφισσα παραπέμφθηκε  στη συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της περιφερειακής Δ/σης Έκπ/σης Β.Αιγαίου την 20η Ιανουαρίου 2016, για συζήτηση και κρίση της πειθαρχικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος της με την κατηγορία της προσκόμισης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ενώ σειρά έχει τώρα το ποινικό δικαστήριο με την ίδια κατηγορία στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Σάμου την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Συγκεκριμένα, η υπόθεσή της αφορά την αποστολή μιας έγκυρης και αξιόπιστης ιατρικής γνωμάτευσης από το Νοσοκομείο Νίκαιας προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ,με λάθος ημερομηνία, για το οποίο λάθος όμως δεν είναι η εκπαιδευτικός υπεύθυνη. Η γνωμάτευση αυτή στάλθηκε δύο εβδομάδες μετά έχοντας ως ημερομηνία εξέτασης την ημερομηνία αποστολής. Την ημέρα που στάλθηκε η ιατρική γνωμάτευση η συναδέλφους έκανε μάθημα στο σχολείο της με αποτέλεσμα να θεωρηθεί πλαστό το έγγραφο, γεγονός που οδήγησε στην άδικη δίωξη της.
Το πειθαρχικό συμβούλιο της 20ης Ιανουαρίου 2016 γνωμοδότησε ομόφωνα υπερ της μη θέσης σε δυνητική αργία της συναδέλφου μας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Ν.3528/2007 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 3 παρ.4 του Ν.4325/2015 (ΦΕΚ 47Α/11-5-2015)
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη συναδέλφισσα και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα βρισκόμαστε δίπλα της και θα τη στηρίξουμε και έμπρακτα με όλα τα μέσα.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί στη Σάμο από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για αύριο Πέμπτη (19/5)  έξω από το Δικαστήριο (08.00-11.00) για συμπαράσταση στη συναδέλφισσα μας που διώκεται.

Καλούμε τη η Δ.Ο.Ε  προκηρύξει  δίωρη στάση εργασίας από 11.00-13.00 για τον ίδιο λόγο.

Ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και το κλείσιμο της υπόθεσης.
Στην απόπειρα τρομοκράτησης των συναδέλφων απαντάμε με συσπείρωση, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας       
Γιώργος Αμπαζής                                                   Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.