Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 477: Συνεχίζουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική! Αύριο Σάββατο 7/5 στις 10:00 στην είσοδο της Απλωταριάς και την Κυριακή 8 Μάη στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 10:30 στην πλατεία Βουνακίου.Θέμα 1ο: Συνεχίζουμε! Αύριο Σάββατο 7/5 στις 10:00 στην είσοδο της Απλωταριάς και την Κυριακή 8 Μάη στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 10:30 στην πλατεία Βουνακίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χαιρετίζουμε όσους και όσες πήραν μέρος στην πρώτη από τις 3 ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων. Όσους και όσες δεν αιφνιδιάστηκαν από τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή. Η μεθόδευσή τους αυτή να ξεμπερδεύουν άρον άρον, φανερώνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό αλλά και το φόβο απέναντι στη λαϊκή οργή και την από καιρό προετοιμαζόμενη 48ωρη απεργία.
Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό!

Ήδη η πρώτη 24ωρη απεργιακή συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα μαζική σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίζουμε εξαντλώντας τις δυνατότητες!!! Αύριο Σάββατο (7/5) στις 10:00 στην είσοδο της Απλωταριάς στη Χίο και την Κυριακή 8 Μάη στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 10:30 στην πλατεία Βουνακίου. Οι συνάδελφοι που δεν έχουν επιστρέψει να συνεχίσουν τη μάχη με τη συμμετοχή τους όπου κι αν βρίσκονται.
Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!
Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!
Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!
Σηκώνουμε κεφάλι δίνοντας μαχητική απάντηση στα διλήμματα που μας βάζουν η κυβέρνηση που έχει στόχο να μας τρομοκρατήσει. Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές απεργών την 1η μέρα απεργίας στην Ασφάλεια στην Αθήνα, όπου αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι ύστερα από άμεση και μαζική κινητοποίηση! (https://www.youtube.com/watch?v=YaYFl5S0ZfA).

Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!

Αύριο και μεθαύριο να γίνει σεισμός συμμετοχής στις απεργίες με κεντρικό σύνθημα «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»! Στη Χίο, το Σωματείο μας  συμμετέχει στην απεργία που συνδιοργανώνει το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.)
Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε γονατίζουμε!
Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!
Δεν θα γυρίσουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!

Θέμα 2ο: Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη καταργώντας ολοήμερα, πετώντας στο δρόμο εκπαιδευτικούς

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»! Επιπλέον, καταργεί την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ.!
Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που μαστίζονται από την ανεργία, την ελαστική, την εκ περιτροπής ή τη μαύρη εργασία οδηγούνται σε αδιέξοδο!
Με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες,  ενώ σε ότι αφορά τη δεύτερη ξένη γλώσσα καταργείται η διδασκαλία των δύο ξένων γλωσσών και η δυνατότητα των μαθητών να επιλέξουν μία από τις δύο.
Αυτές οι εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, στις εγκυκλίους και τις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.    
Η διακήρυξη του Υπουργείου ότι δημιουργεί  έναν «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου» είναι υποκρισία! Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που το πρόγραμμα των μαθημάτων του καθορίζεται από ποιες ώρες «περισσεύουν» και  αποκλείει από τα ολοήμερα τα παιδιά ενάμισι  εκατομμυρίων ανέργων.
Ως εδώ! Όλοι τώρα στον Αγώνα!
  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ  την Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • Κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπ/γεία.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει!
Όλοι στη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων 7 και 8 Μάη!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.