Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 12 - 29 Γενάρη 2013



Θέμα: Η τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) την Πέμπτη 31/1/2013, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τα ζητήματα της υγείας, είναι παναττική και όχι πανελλαδική.
Η συγκέντρωση την Πέμπτη 31/1/2013 και ώρα 12.30 έξω από τα γραφεία του Συλλόγου, για όσους μπορούν, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Την ώρα, που τσακίζουν τους μισθούς, μας γονατίζουν με τα χαράτσια, η θέρμανση να είναι είδος πολυτελείας, η εφεδρεία και οι απολύσεις να είναι σε εξέλιξη, το νοσοκομείο να κλείνει την πόρτα τους στους ανασφάλιστους και στους ανέργους, στους μετανάστες και σε όποιον δεν έχει να πληρώσει, με τους νέους οργανισμούς να περικόπτονται κρεβάτια και θέσεις εργαζομένων ισχυροποιώντας τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις, η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι μία ενιαία και καθολική.
Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο! Δε σταυρώνουμε τα χέρια μας να κλαίμε τη μοίρα μας. Δε το βάζουμε κάτω και να λέμε ότι "αυτοί έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και τι να κάνουμε".
Ναι! Έτσι είναι! Έχουν πάρει την απόφαση να μας γονατίσουν. Να φθάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Κίνας, να κερδίζουν από την αρρώστια του λαού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να εργάζονται οι νέοι σε διάφορα προγράμματα ανασφάλιστοι με μισθούς των 300 ευρώ, για λίγους μήνες.
Δε φτάνει ασφαλώς μια απεργία. Χρειάζεται αγώνας με στόχους και προοπτική, όχι μόνο για να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης, που είναι αναγκαία, αλλά και με προοπτική, να στείλουμε στα τσακίδια αυτούς που κερδίζουν από την αρρώστια, που κερδίζουν από τον ιδρώτα του λαού και μας καλούν να πληρώσουμε και από πάνω την κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Που μας τρομοκρατούν με τα χρέη και τα ελλείμματα, λες και είναι δικά μας, λες και χρεώθηκαν για μας ή θα ωφεληθούμε εμείς αν αντιμετωπισθούν και όχι η εργοδοσία.
Δε φέρανε τα μνημόνια την κρίση αλλά η κρίση τα μνημόνια για να στηριχθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό το στόχο υπηρετούν τα μνημόνια. Δεν φτάνει να χτυπάμε το σαμάρι. Με τη σαπίλα του καπιταλισμού πρέπει να τα βάλουμε και όχι πώς θα τον ξελασπώσουμε. Απαιτούμε:
Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια, ο φόρος επιτηδεύματος, ο ειδικός φόρος και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο, ο ΦΠΑ στα φάρμακα καθώς και η συμμετοχή. Να καταργηθεί το χαράτσι "αλληλεγγύης" και της "ΔΕΗ".
Να αποκατασταθούν οι μισθοί μας στα επίπεδα που ήταν πριν τις περικοπές.
Δωρεάν δημόσια καθολική υγεία για όλον το λαό.
Όλοι στον αγώνα! Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας. Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα μας. Όπλο η ενότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.