Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 18 - 25 Φλεβάρη 2013



Θέμα 1: Πραγματοποίηση σύσκεψης Μουσικών

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΝ:
Προσκαλούνται οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες Μουσικοί ή οι ασχολούμενοι με μουσικά όργανα και το τραγούδι που δουλεύουν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη σύσκεψη την Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013 και ώρα 19.00 με θέμα την αλληλοενημέρωση πάνω στα εργασιακά, την υλικοτεχνική υποδομή του μαθήματος και την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης.

Θέμα 2: Ενημέρωση συναδέλφων για τα εργασιακά δικαιώματά τους

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκτιμά ότι ο κλάδος βρίσκεται όπως όλοι οι εργαζόμενοι, στη δίνη μιας βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που οδηγεί τους κυβερνώντες να εκμεταλλεύονται τα νέα δεδομένα και να προχωρούν στην άγρια καταπάτηση των οικονομικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.
Η συλλογική και μέσα από το σωματείο δράση μας, μπορεί και πρέπει να αποτρέψει ενέργειες που οδηγούν σε περαιτέρω επιβάρυνση των δεδομένων.
Το τελευταίο διάστημα μ’ αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις, χτεσινές, σημερινές και αυτές που έρχονται, έχουμε ενημέρωση απ’ τα σχολεία και υπάρχουν σχετικές καταγγελίες και γι’ αυτό οφείλουμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα, τα οποία ενώ είναι αυτονόητα, παραβιάζονται ενάντια σε κάθε συνδικαλιστική πρακτική, αλλά και ενάντια και στους μέχρι στιγμής υπάρχοντες νόμους:
Κανένας συνάδελφος δεν υποχρεώνεται να δηλώνει εκ των προτέρων αν θα είναι απεργός ή όχι! Η ενημέρωση γίνεται το πρωί της απεργίας.
(Αν ο σύλλογος διδασκόντων και όχι ο Διευθυντής μόνος του , αλλά ως εκφραστής του, θέλει να το χειριστεί διαφορετικά λόγω και ιδιαιτεροτήτων πχ μετακινήσεις με λεωφορείο, αυτό γίνεται κατά προαίρεση ΜΟΝΟ και χωρίς και πάλι να υποχρεώνεται κανείς!!!)
Κανένας συνάδελφος δεν υποχρεώνεται να απασχολεί παιδιά συναδέλφων που απεργούν. Εκτός από το συνδικαλιστικό και εν τέλει ηθικό του πράγματος, είναι και παράνομο!!!
Είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ως ΔΣ προς όλους ,ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε την καταπάτηση των βασικών μας δικαιωμάτων, ιδιαίτερα σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, γεγονός όμως που αφορά και τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. (Α.Π. 133/7-9-2011).
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Θέμα 3: Ενημέρωση συναδέλφων που εξυπηρετήθηκαν νομικά από το γραφείο του κ. Δραγασάκη.

            Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το Δ.Σ. πραγματοποίησε τηλεφωνική επαφή με το γραφείο του κ. Δραγασάκη, όσον αφορά τους συναδέλφους που εξυπηρετήθηκαν από το γραφείο του, για το πρώτο οικογενειακό επίδομα 1999 ότι:
  1. Να τους αποδοθεί η δικαστική απόφαση βάσει της οποίας δικαιώθηκαν, γιατί έχουμε προσφύγει πολλάκις (επίδομα 176€ x 3 φορές + επίδομα δυσμενών συνθηκών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου).
  2. Ο κ. Δραγασάκης δικαιούται το 5% επί του καθαρού επιδικασθέντος ποσού
  3. Να ζητηθεί τρυπημένη απόδειξη για το πιο πάνω καθαρό επιδικασθέν ποσό.
  4. Η συγκεκριμένη δικαστική διεκδίκηση παρουσιάζει αυτή την ιδιομορφία, γιατί έχει να κάνει με δικηγόρο εκτός Χίου. Για τις υπόλοιπες δικαστικές μας διεκδικήσεις, ο Σύλλογος έχει προσλάβει Χιώτες δικηγόρους και το όποιο ποσό διεκδίκησης των δικηγόρων έχει προβλεφθεί και αφαιρείται από τα ποσά που κατατίθενται στους δικαιούχους αυτόματα.

Θέμα 4: Συμμετοχή αιρετών του ΠΥΣΠΕ Χίου στη σύσκεψη του Δ.Σ της ΔΟΕ.

            Σας γνωρίζουμε ότι οι αιρετοί μας: Κεραμιδάς Μιχάλης και Γκιούλης Αντώνης πήραν μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη.
            Σκοπός της σύσκεψης είναι η καλύτερη σύνδεση των αιρετών με τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα (Δ.Σ. Συλλόγων, Γ. Συνελεύσεις, ΔΟΕ, κ.λπ.).
Στη σύσκεψη θα συζητηθούν γενικότερα θέματα, σχετικά με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το ρόλο των αιρετών σ’ αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.