Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο Νο 16 - 15 Φλεβάρη 2013



Θέμα 1: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 20 Φλεβάρη 2013

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 2Ο ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ

Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν και βαθαίνουν την αντιλαϊκή τους πολιτική. Μας γυρίζουν πενήντα χρόνια πίσω. Θέλουν να σαρώσουν κάθε αντίσταση. Ενώ γύρω μας η φτώχεια, η ανεργία και η πείνα καλπάζουν, προωθούν:          
-     Νομοσχέδιο για την αξιολόγηση το οποίο απαξιώνει, καθηλώνει, χειραγωγεί και οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις, εκπαιδευτικούς.
-     Νομοσχέδιο το οποίο διαλύει την Ειδική Αγωγή.
-     Νέα αυταρχικά Πειθαρχικά Συμβούλια τα οποία παραβιάζουν ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας και θέτουν σε διαθεσιμότητα και αργία εκπαιδευτικούς με την παραμικρή καταγγελία!!! 
-     Μαζικές νέες συγχωνεύσεις-κλείσιμο σχολείων και τμημάτων.
-     Νέα μεγάλη μείωση μισθών μέσω των νέων περικοπών και της φοροληστρικής τους πολιτικής.
-     Σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό με δραματικές μειώσεις συντάξεων. 
-     Πρωτοφανείς περικοπές στη χρηματοδότηση της Παιδείας, με μηδενικούς διορισμούς και υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
-Την αύξηση ωραρίου.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Χρειάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους, τη νεολαία και τους απόμαχους της εργασίας  να απαντήσει με αυτοπεποίθηση, δυναμικά με κλιμάκωση και διάρκεια. Η μόνη δυνατότητα είναι η οργανωμένη απάντηση των συνδικάτων, των συνελεύσεων, του συντονισμού των αγώνων και των απεργιών σε ένα ποτάμι που θα παρασύρει τις αυταπάτες, θα  τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Εμπρός να κάνουμε τη γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη αφετηρία για νέους συντονισμένους και νικηφόρους απεργιακούς αγώνες διαρκείας ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα που μας διαλύουν τη ζωή!

Θέμα 2: Πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου του Συλλόγου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποιεί τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη 2013 και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία του, συνέντευξη τύπου, με θέμα: Η συμμετοχή των δασκάλων και νηπιαγωγών στην απεργία της 20 Φλεβάρη 2013

Θέμα 3: ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ πραγματοποίησης σύσκεψης Γυμναστών
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ:
Προσκαλούνται οι συνάδελφοι Γυμναστές και Γυμνάστριες που δουλεύουν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ανεξάρτητα αν έχουν τοποθετηθεί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) να συμμετέχουν στη σύσκεψη τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη 2013 και ώρα 18.30 με θέμα την αλληλοενημέρωση πάνω στα εργασιακά, την υλικοτεχνική υποδομή του μαθήματος και την πραγματοποίηση εκδήλωσης για το ρόλο του Γυμναστή στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.