Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 320: Πάλη ενάντια στη μη-αναγνώριση προϋπηρεσίας και στην Ειδική Αγωγή



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς για μη αναγνώριση προϋπηρεσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζεται. Αυτή τη φορά αφορά όσους για χρόνια έχουν εργαστεί στην Ειδική Αγωγή  όπου ενδέχεται να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους για πρόσληψη στη γενική εκπαίδευση με βάση το επόμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Μία τέτοια απαράδεκτη ρύθμιση, έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο η προοπτική πρόσληψης γι' αυτούς τους εκπαιδευτικούς που έχουν προϋπηρεσία, με δεδομένο ότι διορισμοί και προσλήψεις και στη γενική και στην ειδική εκπαίδευση γίνονται με το «σταγονόμετρο», αντί να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.
Οι ανησυχίες έχουν βάση αφού σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, διαχωρίζεται και δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 της Ειδικής Αγωγής στη Γενική, για το διορισμό τους ως αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά.
Αυτό αποτελεί αδικία για τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές που κατέχουν πτυχίο της Γενικής Αγωγής και επιπλέον μεταπτυχιακό ή σεμινάριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως προσόν διορισμού σε σχολεία στην Ειδική Αγωγή. Επίσης, Καλέστηκαν να υπηρετήσουν και σε δομές της Ειδικής Αγωγής που είναι μέσα στα σχολεία Γενικής Αγωγής και υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, (π.χ. Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης), καλύπτοντας κενά που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν από άτομα της Ειδικής Αγωγής ΠΕ71 και ΠΕ61, λόγω εξάντλησης των πινάκων.
Το Σωματείο προτείνει να τροποποιηθεί η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του νόμου ως εξής: Η διανυθείσα προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 60.50, καθώς και ΠΕ 70 και ΠΕ 70.50 υπολογίζεται συνολικά στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης.
Το σωματείο επαναφέρει την πάγια θέση του για μόνιμους διορισμούς δασκάλων και νηπιαγωγών, Ειδικής και Φυσικής Αγωγής, Ξένων Γλωσσών, Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής, Εικαστικών. Τη δημιουργία οργανικών θέσεων στα ΕΑΕΠ, τη μείωση των μαθητών και νηπίων ανά τμήμα και την αύξηση των οργανικών θέσεων στα Σχολεία των δυσπρόσιτων περιοχών. Οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας καθώς και τη συνολικότερη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων με βάση τις ανάγκες μας.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                            Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.