Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 317Θέμα 1ο : « Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία των κριτηρίων επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων».
Θέμα 2ο : « Ορισμός επιπλέον μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε».
Θέμα 3ο : « Ανακοίνωση – καταγγελία ΔΟΕ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Σωματείο μπροστά στη διαδικασία εκλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων θα ξεκινήσει την προσπάθεια έγκυρης και  ουσιαστικής ενημέρωσης προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αναπτύξουν ένα πλαίσιο κριτηρίων γύρω από τη λειτουργία του σχολείου.

 Το σωματείο σε καλεί να μελετήσεις τις Διευκρινήσεις προκείμενου να είσαι ενημερωμένος για τη διαδικασία και το περιεχόμενο  που πρέπει να ακολουθηθεί.

Το πλαίσιο στο οποίο θα κληθούν υποχρεωτικά να κινηθούν και οι νέοι Διευθυντές είναι δεδομένο, είναι αυτό που προϋπάρχει τόσα χρόνια, ψηφισμένο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και σε ισχύ από τη σημερινή κυβέρνηση.

Η λειτουργία των Διευθυντών θα καθοριστεί με βάση το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο εξελίσσεται η λειτουργία του σχολείου και νηπιαγωγείου.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ.

1.   Το Καθηκοντολόγιο
2.   Ο απαράδεκτος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας
3.    Το αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο
4.   Το νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραμένει σε ισχύ από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδέχεται την ουσία και τον προσανατολισμό του (νόμος Διαμαντοπούλου για το "Νέο Σχολείο" (3848/2010), "Νέο Λύκειο" του Αρβανιτόπουλου (4186/2013), νόμος για τα Πρότυπα-Πειραματικά (3966/2011)).
5.    Το Προεδρικό Διάταγμα 152 για την αξιολόγηση.

Το  νομοθετικό πλαίσιο και οι κυβερνητικές πολιτικές καθορίζουν το ρόλο και την αποστολή του σχολείου, ο νόμος Διαμαντοπούλου για το "Νέο Σχολείο" (3848/2010),  άρα και του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας.

Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές θα κληθεί να εφαρμόσει!

Ο Διευθυντής του  Σχολείου θα λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις των νόμων και τις εγκυκλίους του Υπουργείου και θα ελέγχεται από τους ανώτερούς του, το Υπουργείο, την κυβέρνηση για την υλοποίησή τους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τη δυνατότητα να έχει γνώμη ο Σύλλογος Διδασκόντων στην επιλογή του Διευθυντή του Σχολείου (το πολύ μέχρι 33%) αλλά δεν καταργεί κανέναν από τους παραπάνω αντιλαϊκούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους, το νομοθετικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο, όπως ίδια παραμένει και η στρατηγική της στην εκπαίδευση στο πλαίσιο πάντα του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε να εκφράσουμε σε αυτή τη διαδικασία αγωνιστική ποιότητα και συμπεριφορά δείχνοντας ότι μπορούμε να πορευτούμε συλλογικά και να διαμορφώσουμε τους όρους για το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Η διαδικασία σε κάθε σχολείο πρέπει να πάρει τα χαρακτηριστικά που θα αναδεικνύουν τα οξυμένα ζητήματα της παιδείας και το ρόλο του λειτουργού της εκπαίδευσης απέναντι στο σχολείο- επιχείρηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Βλ. Έκθεση – εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ 2011


Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                            Τσίγκος Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.