Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 308: Να μην το επιτρέψουμε το χτύπημα σε Εργασιακά, συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις, ιδιωτικοποιήσεις και νέα φορολογικά βάρη σε βάρος του λαού!


Η κοινή δήλωση του Πρωθυπουργού και του Γιούνκερ ανοίγει το δρόμο σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων, για την κατακρεούργηση όσων εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό βαφτίζονται «μοντέρνο και αποτελεσματικό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων» και «εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Θα έχουμε νέο χτύπημα σε Εργασιακά, συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις, ιδιωτικοποιήσεις και νέα φορολογικά βάρη. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων διαιωνίζοντας έτσι τη φτώχια για το λαό. Αποδεικνύεται στην πράξη πως οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης για τις δήθεν κόκκινες γραμμές, είναι αέρας κοπανιστός!
Τα νέα προνόμια που θα πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να προστατέψουν και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, σημαίνουν παγίωση και ενίσχυση του αντεργατικού πλαισίου.
Οι κοινωνικοί διάλογοι που στήνονται αυτήν την περίοδο έχουν στόχο από τη μία να παραπλανηθούν οι εργαζόμενοι και να αποσπαστεί η λαϊκή συγκατάθεση για νέα μέτρα και νέα μνημόνια και από την άλλη να κερδηθεί χρόνος ώστε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια και αγώνες, στην υπογραφή της νέας συμφωνίας.
                   
Να απαντήσουμε συνολικά σε ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!
Να σταματήσουμε το εμπόριο τρόμου που διαδέχεται το εμπόριο ελπίδας. Τα 5 τελευταία χρόνια με τα ίδια ακριβώς διλήμματα και τους ίδιους εκβιασμούς, έχουν χρεοκοπήσει το λαό.
Μόνο οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες με μαζικότητα και διάρκεια, πρώτα και κύρια στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, μπορούν να ανακόψουν την επίθεση.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς  να μην αποδεχτούν τη νέα συμφωνία-μνημόνιο όπως κι αν την ονομάσουν.
ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΑ-ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή.
Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια.
Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                                 Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.