Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 515: Συμμετέχουμε στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για το μεταναστευτικό την Παρασκευή στην Πλατεία Βουνακίου στις 7μμ.

Το Σωματείο δηλώνει παρόν στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό πρόβλημα, την Παρασκευή 7/10 στις 7μμ στην Πλατεία Βουνακίου. (Το κάλεσμα επισυνάπτεται). Γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας με αγωνιστικό πνεύμα, στάση διεκδίκησης και αλληλεγγύης.  
Όπως αναφέρεται και στο κάλεσμα:
«Δεν είναι ο εχθρός μας τα μικρά προσφυγόπουλα, δεν είναι εχθρός μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι που άφησαν την πατρίδα τους και εγκλωβίστηκαν εδώ !  Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα και όλοι αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο το στηρίζουν.  

-      Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
-      Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες  με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
-      Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
-      Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.»

ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ - ΠΟΛΕΜΟΥΣ -ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.