Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 522: ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η σίτιση των μαθητών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και γι' αυτό άλλωστε θεωρείται και προσμετράται ως διδακτική ώρα για τον υπεύθυνο του ολοήμερου. Υπό την έννοια αυτή, δεν είναι δυνατό να μην προσμετρείται ως διδακτική ώρα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στη διαδικασία της σίτισης, διαφορετικά είναι απλήρωτη εργασία.
Mε βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ, καλούμε  τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν απόφαση να προσμετρούν ως διδακτική ώρα την ώρα της σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς των ολοήμερων τμημάτων που λειτουργούν σε κάθε σχολείο. Συγκεκριμένα:
  1. Να συνεδριάσουν για την κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος και να υπολογίσουν την ώρα της σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με αυτή.(Tα προγράμματα σε κάθε περίπτωση αλλάζουν με νέα απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων).
  2. Να διαμορφώσουν το πρόγραμμα του σχολείου με βάση τον υπολογισμό και αυτών των ωρών και να το αναπτύξουν μέχρι όσες ώρες δύναται με βάση το προσωπικό που διατίθεται στη σχολική μονάδα, το νόμιμο ωράριό τους και τις συλλογικές μας αποφάσεις.
  3. Να καταθέσουν το πρόγραμμα στο σχολικό σύμβουλο.
  4. Καλούμε κάθε σύλλογο διδασκόντων, συνάδελφο και συναδέλφισσα να μην αποδέχεται προφορικές εντολές απ’όπου προέρχονται και να ζητά έγγραφες ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε περαιτέρω κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
  5. Εφόσον το πρόγραμμα που αποφάσισε ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν απορρίφθηκε γραπτά το εφαρμόζουμε κανονικά.

 Ενδεικτικό σχέδιο πρακτικού για την ώρα της σίτισης:

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
                Στα γραφεία του ….. Δ.Σ σχολείου…..συνεδρίασε  σήμερα……. ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και συζήτησε το θέμα των ωρών της σίτισης του  Ολοήμερου στο ωρολόγιο Πρόγραμμα. 
Οι μαθητές που συμμετέχουν στο ολοήμερο είναι :……. και σχηματίζονται……….. τμήματα.
Ζητάμε οι εκπαιδευτικοί που παρευρίσκονται στη σίτιση να χρεώνονται αυτήν την ώρα ως διδακτική ,διαφορετικά θα γίνεται παραβίαση του διδακτικού και εργασιακού τους ωραρίου. Σύμφωνα με το νόμο 2517/97 το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι απαραβίαστο και κανείς δεν υποχρεούται να απασχολεί  με οποιονδήποτε τρόπο τμήματα πέραν του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου.
Το να παρευρίσκεται και να επιβλέπει το τμήμα ανάγεται καθαρά στο υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο.
Ζητάμε να μας εγκρίνετε τη διάθεση ωρών σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Ολοήμερου.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.