Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 523: Τοποθέτηση του αιρετού με την ΕΝΟΤΗΤΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), Μάρκου Σκούφαλου, στο ΠΥΣΠΕ στις 17-10-16


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Προς ενημέρωση, σας στέλνουμε την τοποθέτηση του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Μάρκου Σκούφαλου τη Δευτέρα 17/10/2016, όπως μας στάλθηκε:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.
Είναι φανερή και πάλι η ένδεια με την οποία διαχειρίζεται η κυβέρνηση και το υπουργείο τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τν σχολείων μας. Με τη λογική των περικοπών  και των διορισμών μειωμένου ωραρίου-μειωμένης ζωής, συνάδελφοι υπαναχωρούν και έτσι τμήματα Γερμανικών θα μείνουν ακάλυπτα, άλλες ειδικότητες υπολείπονται, ενώ φυσικά η ειδική αγωγή υποφέρει τόσο στα ΤΕ αλλά και στις παράλληλες στηρίξεις.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω στο τρόπο κατάταξης και τοποθέτησης των συναδέλφων, αφού γίνεται με συγκεκριμένη μοριοδότηση που σε γενικές γραμμές δίνει ιδιαίτερη προσοχή η υπηρεσία, αλλά και πάλι λόγω της κυβερνητικής πολιτικής οι εκπαιδευτικοί καλούνται να γίνουν χίλια κομμάτια και τα κενά όπως προείπα παραμένουν, ενώ διανύουμε το τέλος του Οκτώβρη έτσι για να μην παρασυρόμαστε από τα λόγια του υπουργού περί ομαλής έναρξης του σχολικού έτους.
Συμπερασματικά δεν μπορώ να ψηφίσω  μια κατάσταση  που αναπαράγει την παθογένεια ετών τη στιγμή που ως συνδικαλιστικό κίνημα απατούμε οι εκπαιδευτικοί ΟΛΟΙ να βρίσκονται 1 Σεπτέμβρη στις θέσεις τους.
Καταψηφίζω επίσης την τοποθέτηση συναδέλφων/σσων στην παράλληλη στήριξη με ενεργοποίηση της σχετικής  πρόσφατης 163629/ΓΔ4 4/10/16  εγκυκλίου, ασχέτως αν υπάρχουν τυπικά προσόντα, αυτό γίνεται όχι αποκλειστικά σε αντίστοιχα παιδιά , αλλά και με διάθεση σε άλλες ώρες λειτουργικών κενών, υπονομεύοντας το αίτημα για αποκλειστική ενασχόληση με την παράλληλη στήριξη. Επειδή δε αφορά και στο σχολείο μου, εξακολουθώ να διεκδικώ αποκλειστικά  την παράλληλη στήριξη που έχει εισηγηθεί και το ΚΕΔΔΥ και ζητώ  επιπλέον στήριξη για περιπτώσεις που προέκυψαν από μετεγγραφές , όπως το ίδιο συμβαίνει και με άλλα σχολεία, που πρέπει να απαιτηθεί  η κάλυψή τους.
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Γιώργος Αμπαζής                          Στέφανος Τσίγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.