Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Θέμα: Απαιτούμε άμεση πληρωμή των μισθών των αναπληρωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβρη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η απαράδεκτη μη-έγκαιρη πληρωμή συναδέλφων αναπληρωτών συνεχίζεται από την κυβέρνηση.
Έξι συναδέλφισσες στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη παραμένουν απλήρωτες από το Νοέμβρη! Μιλάμε για σχολικούς νοσηλευτές (ΠΕ25), Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΔΕ01) κλπ. Είναι προκλητική αυτή η κατάσταση όταν έχουν μάλιστα να αντιμετωπίσουν ένα ανεβασμένο κόστος ζωής (ενοίκια, διαβίωση κλπ).
Απαιτούμε οι συναδέλφισσες να πληρωθούν άμεσα με παρέμβαση στο Υπουργείο και επί τη ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τη σταθερή θέση του Σωματείου:
  • Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων.
  • Καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για το ΔΣ
                             Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας
                     Αμπαζής Γιώργης                 Τσίγκος Στεφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.