Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 422: ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ – ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ 417 ΚΑΙ 418.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ύστερα από την αρνητική τοποθέτηση των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών» στα Ενημερωτικά 417 και 418 σχετικά με τον ψευτοδιάλογο της κυβέρνησης και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, καθώς και την αντίστοιχη ενημέρωση των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών», λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από την ΕΝΟΤΗTΑ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, η οποία υπενθυμίζουμε, εκφράζεται μέσα στο ΔΣ του συλλόγου με 5 από τις 7 έδρες, ύστερα και από τις τελευταίες αρχαιρεσίες:
«Ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών δεν μπορεί να κρυφτεί όσο κι αν προσπαθεί. Ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι…!
Οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» από γεννησιμιού τους στο Σωματείο, έκρυψαν την  πολιτική ταυτότητά τους από τους συναδέλφους, πίσω από τη θολή ετικέτα του «Ανεξάρτητου». Από την πρώτη τους κιόλας ανακοίνωση, εκφράστηκαν ως γραφείο τύπου του τότε αναπληρωτή υπουργού κ. Κουράκη. Δεν μάσησαν ποτέ τα λόγια τους όσον αφορά τις ρηχές συκοφαντικές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και την ΕΝΟΤΗΤΑ. Φαίνεται τώρα να παρεξηγήθηκαν που οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν, όπως έπρεπε, για την αρνητική ψήφο τους σε 2 από τα τελευταία Ενημερωτικά (417, 418), επειδή είναι προτάσεις του ΠΑΜΕ!!! («Νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο» και «Εθνικό Κοινωνικό διάλογο για την Παιδεία» αντίστοιχα).
Και πώς να μην παρεξηγηθούν, αφού αποκαλύπτονται και πάλι; Με αυτή τη θέση και στάση τους, δικαιώνουν πολύ γρήγορα την έγκαιρη κριτική της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΜΕ) ότι πρόκειται για κυβερνητικούς συνδικαλιστές που άμεσα ή έμμεσα, φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτή τη φορά, αφιέρωσαν ολόκληρη ανακοίνωση να λοιδορούν την ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΜΕ) και όσους συνάδελφους τη στηρίζουν, χωρίς επί της ουσίας να κάνουν καμία συγκεκριμένη πολιτική κριτική στις προτάσεις της ή στα επερχόμενα αντιλαϊκά σχέδια.
Οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» κάνουν πως δεν βλέπουν ότι η ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Ουδέποτε το έκρυψε και είναι τιμή της. Με αυτή τη γνώση στήριξαν και οι συνάδελφοι άλλωστε την ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΜΕ) και στις τελευταίες αρχαιρεσίες.
Είναι τιμή μας, γιατί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) είναι πόλος ταξικής συσπείρωσης των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, σε δεκάδες χώρους όπως εργατικά κέντρα, Σωματεία, Ομοσπονδίες, σε χώρους δουλειάς, την Εκπαίδευση. Είναι πόλος συσπείρωσης χιλιάδων εργαζόμενων, που πραγματικά αισθάνονται ανένταχτοι και ανεξάρτητοι, αγωνίζονται για τα ταξικά τους συμφέροντα, αναγνωρίζοντας τη σταθερότητα και τη συνέπεια του ΠΑΜΕ.
Είναι τιμή μας, γιατί είπαμε έγκαιρα την αλήθεια στους εργαζόμενους για το τι έρχεται, κόντρα στο ρεύμα. Αυτό δεν είναι «προφητεία» όπως ειρωνικά αναφέρουν οι «Ανεξάρτητοι» αλλά εύστοχη πολιτική πρόβλεψη.
Είναι τιμή μας, γιατί το ΠΑΜΕ σήκωσε το βάρος πανελλαδικά της οργάνωσης, προετοιμασίας, περιφρούρησης των δυο τελευταίων μεγάλων απεργιών. Σε σύγκρουση με την εργοδοσία, απέναντι από την αγχόνη της απόλυσης σε πολλούς χώρους, απέναντι από δυνάμεις καταστολής. Οργάνωσε και έφερε σε πέρας δεκάδες άλλες κινητοποιήσεις διατηρώντας την αντίσταση και την ελπίδα της λαϊκής αντεπίθεσης ολοζώντανη, τη στιγμή που οι αυταπάτες περί «αναμονής», «αριστερής διακυβέρνησης», «διαχείρισης του συστήματος υπέρ των συμφερόντων μας», «συναίνεσης», «…να λέμε και πάλι καλά» και άλλα τέτοια «δίνουν και παίρνουν».
Τη στιγμή, μάλιστα, που τα επιχειρήματα των «Ανεξάρτητων» βάζουν ανοιχτά εμπόδια στους αγώνες, σιγοντάροντας την απεργοσπασία με το γνωστό επιχείρημα περί «άλλων μορφών πάλης», «χασίματος του μεροκάματου», ακυρώνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ήδη παίρνονταν, και ερχόμενοι εκ των υστέρων να παρατηρούν ότι «υπάρχει χαμηλή συμμετοχή»!
Συκοφαντούν όταν λένε ότι η ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΜΕ) είναι «ενάντια σε όλα», «χωρίς προτάσεις». Γνωρίζουν οι συνάδελφοι τις άμεσες διεκδικήσεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του ΠΑΜΕ για ΟΛΑ τα ζητήματα που τους αφορούν όπως εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις του ΔΣ, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Γνωρίζουν επίσης, ότι δίπλα στα άμεσα και ώριμα αιτήματά μας (προσλήψεις, μισθολογικά κλπ), υπάρχουν και ζητήματα που θα ωριμάζουν όσο ωριμάζουν και γενικεύονται οι αγώνες για ριζικότερες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, αλλαγές που οι «Ανεξάρτητοι» απεύχονται και ξορκίζουν «σαν ο διάολος το λιβάνι».
Αυτά τα γνωρίζουν οι συνάδελφοι «Ανεξάρτητοι», όμως προτιμούν να τα κρύβουν και να δημιουργούν εντυπώσεις, να τα διαστρεβλώνουν. Αυτό δεν είναι ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση, που είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, αλλά πόλεμος από κούφιες φράσεις. Ο μόνιμος αντίπαλός τους, δεν είναι ποτέ η κυβέρνηση, το κεφάλαιο (βιομήχανοι, τραπεζίτες,  εφοπλιστές κλπ) αλλά η ΕΝΟΤΗΤΑ και το ΠΑΜΕ! Ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους από τους χαρακτηρισμούς όπως «κομματικά εξαρτώμενοι», «ιδεολογικές αγκυλώσεις» και άλλα τέτοια πασίγνωστα πλέον κλισέ. Δυστυχώς γι’ αυτούς, προσβάλλουν όλους τους αγωνιστές και στη Χίο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και ουδέποτε τους ζητήθηκε «κομματική ταυτότητα» στον αγώνα.
Επίσης για κακή τους τύχη, κανένας κομμουνιστής που δραστηριοποιείται στο ΠΑΜΕ δεν κρύβει την ταυτότητά του, όπως συστηματικά, επικαλούμενοι διάφορες γενικολογίες, κάνουν οι ίδιοι. Οπότε ας πάψουν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και να δημιουργούν εντυπώσεις.
Ύστερα απ’ όλα αυτά, θα ήταν ανεξήγητο, ανέντιμο, κοροϊδία και ψυχιατρικώς αξιοπρόσεκτο αν η ΕΝΟΤΗΤΑ (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), δεν πρότεινε στο ΔΣ του Συλλόγου στη Χίο, ειδικά σε κομβικού  χαρακτήρα ζητήματα όπως το μισθολόγιο κλπ, αυτούσια την πρόταση της  ενιαίας γραμμής πάλης του ΠΑΜΕ η οποία συνδιαμορφώνεται από  το ταξικό κίνημα που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Γραμμή πάλης που προκύπτει με συνεχείς συζητήσεις, παρατηρήσεις, βελτιώσεις, εκλογικές διαδικασίες, πατά στην πείρα και τα συμφέροντα των συναδέλφων, μακριά από τον εκφυλισμό του γνώριμου σε όλους μας τόσα χρόνια κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Αυτό είναι που στην ουσία τους ενοχλεί ως «μακρύ χέρι» της κυρίαρχης πολιτικής στο Σωματείο! Επιδιώκουν ακριβώς η εργατική τάξη της πατρίδας μας να αφεθεί στην τύχη του κάθε πολιτικού «μικρόκοσμου» ενός μόνο Σωματείου ή ενός μόνο κλάδου, μιας μονάχα περιοχής, απομονωμένη και διασπασμένη, παραδομένη στη λογική εκείνων που δεν τολμούν να καταδικάσουν  την κυβέρνηση μπροστά στο νέο έγκλημα του μισθολογίου, μπροστά σε ένα νέο διάλογο – παγίδα για την Παιδεία.
Σφυρίζουν αδιάφορα, ηθικολογώντας ότι «διδάσκουμε τους μαθητές μας να λύνουν τα προβλήματα με το διάλογο» από τη μια και καταδικάζουμε το διάλογο που καλεί η κυβέρνηση από την άλλη!!! Δεν γνωρίζουν άραγε ότι ο διάλογος αυτός θα διεξαχθεί «στο πλαίσιο του γενικότερου κυβερνητικού προσανατολισμού», όπως δήλωσε η ηγεσία του Υπουργείου στις 26/10/2015; Δηλαδή στο ασφυκτικό πλαίσιο του 3ου «αριστερού» μνημονίου; Τέτοια διδάσκουν στους μαθητές μας; Να μαθαίνουν να ζουν ως πρόβατα επί σφαγή; Βρίσκονται σε σύγχυση; Όχι!
Θέλουν να γίνουμε συνένοχοι σε προαποφασισμένα σχέδια για να είμαστε στην  τάξη ως τα 67, να δεχτούμε 3,5 δις λιγότερα στα ασφαλιστικά ταμεία, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, το χάρισμα 41 δις στις τράπεζες, τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων (π.χ. μείωση 30% στο μέρισμα του ΜΤΠΥ), τη μετατροπή των σχολείων σε επιχειρήσεις, τη διαιώνιση των κενών και των ελλείψεων; Αλήθεια, τι κερδίσαμε τόσα χρόνια από τους «κοινωνικούς διαλόγους» και τα παζάρια της κυβέρνησης με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ; Ας ρίξουμε μια ματιά που βρισκόμαστε σήμερα και θα βρούμε εύκολα την απάντηση…
Επομένως, καλά τα πυροτεχνήματα και οι λεκτικοί ακροβατισμοί, όμως οι «Ανεξάρτητοι», που είναι γεμάτοι «συζητήσεις», «προτάσεις», «γόνιμες αντιπαραθέσεις» και «φρέσκιες ιδέες», πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουν και για το «μάρμαρο»!
Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.