Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 408: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΡΚΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟ

 Συμπαραστεκόμαστε στο Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου και στελέχους του ΚΚΕ,  Δημοτικό Σύμβουλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ.

Ο Μάρκος Σκούφαλος, σύρεται και πάλι στα δικαστήρια μετά την αναβολή της δίκης, ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, επειδή εξέφρασε πολιτική άποψη στοιχειοθετημένη ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο να ζητά πέρα από την ποινική καταδίκη και το ποσό των 70.000 ευρώ, από τον ίδιο και το Γιώργη Αμπαζή πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων, του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ και στελέχους του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ γεγονός για το οποίο δικαιώθηκαν.

Ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ) και στο γεγονός της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος μέσα από τις απ’ ευθείας αναθέσεις του συγκεκριμένου κυρίου με τη δημοτική αρχή.

Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ως όφειλε προς το χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις αδιαφανείς διαδικασίες, που τις μετατρέπουν σε προνομιακούς συνομιλητές των δήμων και τους δίνουν τα έργα χωρίς καμιά διαγωνιστική διαδικασία.
Διεκδίκησε το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη σε γενικότερα σχέδια ποινικοποίησης των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στις 10πμ έξω από τα δικαστήρια της Χίου.

Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.