Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 417: Ο κοινωνικός διάλογος είναι μια απάτη - Καμιά συνενοχή, καμιά υποταγή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ύστερα από πρόταση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΜΕ), σας στέλνουμε το παρακάτω κείμενο σχετικά με τον «Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία», με το οποίο διαφώνησαν οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί»:
«Στις 9 Δεκέμβρη παρουσιάστηκε η θεματολογία του πολυδιαφημισμένου διαλόγου για την Παιδεία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Η θεματολογία είναι κυριολεκτικά αποκαλυπτική, βγαλμένη από τις αξιώσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του μεγάλου κεφαλαίου για την εκπαίδευση.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ανοίγουν τα ζητήματα της αξιολόγησης, της αποκέντρωσης, της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την «παραγωγή», των ιδιωτών στην εκπαίδευση. Χαρακτηριστικοί τίτλοι είναι: «Διαφορετικά χρηματοδοτικά σχήματα» στην εκπαίδευση και «δυνατότητες μείωσης εξόδων», «αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων και προσωπικού», «ενιαίος χώρος ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας», «αποκέντρωση της εκπαίδευσης», «διασύνδεση των εκπαιδευτικών δομών με την παραγωγή, με την αγορά εργασίας», «ρόλος κοινωφελών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και άλλων οργανισμών στην εκπαίδευση και έρευνα», «αυτοδιοίκητο διάφορων βαθμίδων» κ.ά.
Επανέρχονται, δηλαδή, ζητήματα που αποτελούν χρόνιες αξιώσεις για κερδοφόρες επενδύσεις στην εκπαίδευση στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των αναδιαρθρώσεων, ενώ πρόκειται για μέτρα που έχουν καταδικαστεί και έρχονται σε αντίθεση με τα αιτήματα του κινήματος και τις ανάγκες του λαού.
Είναι το λεγόμενο «νέο σχολείο» που επιχειρούν να επιβάλλουν αξιοποιώντας ως όχημα και τον «κοινωνικό διάλογο», τη συναίνεση και τη συνενοχή δηλαδή των εκπαιδευτικών, του λαού. Οι «κοινωνικοί διάλογοι είναι γνωστοί στο παρελθόν ως μοχλοί ενσωμάτωσης, αποπροσανατολισμού, υποταγής. Είτε στην Παιδεία είτε στην ασφάλιση, στα εργασιακά κλπ.
Η ηγεσία της ΔΟΕ έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στο διάλογο απάτη. Ο νέος κυβερνητικό συνδικαλισμός σε δράση!
Δεν υποτασσόμαστε! Κανείς να μην ξεγελαστεί – κανείς να μην παρασυρθεί ότι ο διάλογος αυτός γίνεται «για το καλό μας».  Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τους δήμιούς μας - όταν ο κύβος έχει ριφθεί με το σφάξιμο σε συντάξεις, μισθούς, ασφάλιση, εργασιακά κλπ. Συνεχίζουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας!».
Θέμα 2ο: Ανακοίνωση που μας στάλθηκε από την «Ενότητα (ΠΑΜΕ)» σχετικά με τον κοινωνικό διάλογο (επισυνάπτεται)

Για το ΔΣ

                              Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.