Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 416: Ενημέρωση σχετικά με τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας και την συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης

«Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα – και συγκεκριμένα με βίαια – μέσα» - Κλαούζεβιτς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα διεθνή ζητήματα, ιδιαίτερα εκείνα που οδηγούν στον πόλεμο για τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των πετρελαίων, του φυσικού αερίου και του ορυκτού πλούτου γενικότερα, δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Ειδικά στην περιοχή μας όπου καθημερινά καταφθάνουν για να σωθούν από τον πόλεμο εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες, ειδικά όταν σήμερα ετοιμάζεται και στη Χίο η δημιουργία του λεγόμενου “Hot Spot” (κέντρο διαλογής και καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών), που λειτουργούν ως κέντρα εγκλωβισμού μεταναστών.
Το Σωματείο, ο καθένας μας, έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να ενημερώνει και να επαγρυπνά, ειδικά όταν η χώρα μας παίρνει ενεργό ρόλο σε αυτά. Όλους τους προηγούμενους μήνες είδαμε την ελληνική κυβέρνηση με θέρμη να προσφέρεται, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ζητήματα «ασφάλειας» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα πλαίσια των σχεδίων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι προσφέρει κι άλλα εδάφη προκειμένου οι επιθετικές δράσεις να έχουν βάση εξόρμησης πιο κοντά στα μέτωπα του πολέμου.
Είναι χαρακτηριστική και άκρως επικίνδυνη η δήλωση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνέντευξή του ότι: πρέπει «όλοι να ενωθούν» για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και της τρομοκρατίας, δημιουργώντας έτσι τα προσχήματα για την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας στον εξελισσόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Η θέση αυτή εμπλέκει τη χώρα ακόμα περισσότερο στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς καλλιεργεί φιλοπόλεμο κλίμα μέσα στο λαό, που καλείται να στηρίξει την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Σήμερα, συσκοτίζεται το γεγονός ότι η λεγόμενη «φονταμενταλιστική τρομοκρατία», για την οποία ζητάει ενότητα ο κ. Τσίπρας στην αντιμετώπισή της, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα δημιούργημα των ίδιων των ιμπεριαλιστών. Απ' αυτούς στηρίχθηκε, χρηματοδοτήθηκε, εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε ενάντια στον Ασαντ. Αξιοποιείται και σήμερα ως πρόσχημα για κλιμάκωση της επέμβασης.

Οι πολύπλευρες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία εντείνονται και κλιμακώνονται όπως φαίνεται σε μια σειρά ισχυρές χώρες στην ΕΕ. Η μία μετά την άλλη (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία κ.ά.) πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις και ενισχύουν το βαθμό εμπλοκής τους, αξιοποιώντας στο έπακρο γνωστά προσχήματα που ρίχνουν νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών για την προώθηση μονοπωλιακών συμφερόντων. Το  λαθρεμπόριο πετρελαίου και ο τζίρος των δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που αποφέρει μηνιαίως στους τζιχαντιστές, έριξε μέσα στη βδομάδα νέο «λάδι» στη φωτιά της ρωσο-τουρκικής αντιπαράθεσης και απειλών, με την κατάρριψη και του ρωσικού αεροσκάφους.

Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι εταίροι των ΗΠΑ, αξιοποιώντας το κλίμα που δημιούργησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι, ενισχύουν τη στρατιωτική εμπλοκή τους στη Συρία. Συγκεκριμένα:
  • Η βρετανική Βουλή αποφάσισε τη συμμετοχή της Βρετανίας στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ (βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου) και των συμμάχων τους στη Συρία. Βασικό ήταν η «ανάγκη» «να αντιμετωπιστεί το κακό» και να αναληφθεί δράση για την αναχαίτιση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», ενεργώντας στην πραγματικότητα, για το «καλό» των βρετανικών πολυεθνικών πετρελαϊκών και κατασκευαστικών εταιρειών.
  • Το ίδιο και η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή που δείχνει τη συμμαχική υποστήριξή της στην κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. «Ευλόγησαν» τον υποστηρικτικό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας και των συμμάχων τους στη Συρία, ανάβοντας «πράσινο φως» για την αποστολή στρατού και αεροσσκαφών (ανεφοδιασμού και αναγνωριστικών).
 Δεν μας επιτρέπεται συνάδελφοι όταν το ματοκύλισμα έχει φθάσει στην πόρτα μας, όπου ξεδιπλώνεται μια ιμπεριαλιστική σύγκρουση, να μην έχουμε ξεκάθαρο εμείς και όλοι λαοί της περιοχής, σε ποια βάση γίνεται αυτός ο πόλεμος. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων κάθε χώρας, για την κερδοφορία και τον έλεγχο του πλούτου. Γι' αυτά τα συμφέροντα ο λαός δεν πρέπει να θυσιαστεί, να επιλέξει ξένη σημαία.

Οργάνωση και αγώνας, όλοι δίπλα στο Σωματείο. Απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής που μισεί τους λαούς, τρίβει τα χέρια με τους τραγικούς θανάτους ανθρώπων και παιδιών στο όνομα της «ράτσας», της «φυλής».
Η σοκαριστική εικόνα από τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο, με ένα από τα 6 νεκρά παιδιά, που στέλνουμε, έχει στόχο να αφυπνίσουμε. Οι εικόνες αυτές πρέπει να φαίνονται και όχι να κρύβονται γιατί ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΓΕΝΝΑ!
Για το ΔΣ

   Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας 

Αμπαζής Γιώργης   Τσίγκος Στεφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.