Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 392: Άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των αναπληρωτών – Τέρμα τώρα στον εμπαιγμό

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου διαμαρτύρεται έντονα για το συνεχιζόμενο εμπαιγμό απέναντι στους συναδέλφους αναπληρωτές.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφού πρώτα έκανε τις οποίες προσλήψεις αναπληρωτών με δόσεις και με το σταγονόμετρο, ΤΩΡΑ καθυστερεί να τους πληρώσει πάνω από ένα μήνα! 


Απαιτούμε τώρα να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Παράλληλα απαιτούμε πάγια ως Σωματείο για τους αναπληρωτές:


1.       Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.

2.       Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

3.       Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

4.       Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.

5.       Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.

6.       Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

7.       Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα με διπλάσια μόρια.

8.       Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εργάζονται στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακά και στον πίνακα γενικής και στον πίνακα ειδικής αγωγής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                                  Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.