Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 389: Nα στελεχωθούν ΤΩΡΑ και ΠΛΗΡΩΣ όλες οι δομές της ΕΑ – Συμμετέχουμε στο παναναπηρικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 4/11 στην πλατεία Βουνακίου, στις 11πμ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωματείο σας ενημερώνει για το παναναπηρικό συλλαλητήριο που γίνεται σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη. Στο Αιγαίο οργανώνεται από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ και στη Χίο θα γίνει στην πλατεία Βουνακίου από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ την Τετάρτη στις 4/11, στις 11πμ.
Το Σωματείο στηρίζει το πλαίσιο αγώνα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου (επισυνάπτεται το κάλεσμα συμμετοχής προς το Σωματείο μας)  και στηρίζει τον αγώνα της. Συμμετέχει στο συλλαλητήριο και απαιτεί να δοθούν τώρα άμεσες λύσεις στα επείγοντα ζητήματα των ΑμεΑ, όπως είναι η ασφάλιση, οι παροχές υγείας, τα επιδόματα κλπ, που θυσιάζονται στο βωμό του μνημονίου τρία για τα κέρδη του κεφαλαίου. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι η πολιτική αυτή δεν γνωρίζει κανένα φραγμό.

Ειδικότερα στο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής (ΕΑ), εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΑ, γονείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, για να απαιτήσουμε να στελεχωθούν ΤΩΡΑ και ΠΛΗΡΩΣ όλες οι δομές της ΕΑ, με το απαραίτητο εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Όσοι συνάδελφοι έχουν κενό, ειδικά στην Ειδική Αγωγή, συμμετέχουν σε Τμήματα Ένταξης ή στην παράλληλη στήριξη αλλά και όποιος άλλος συνάδελφος μπορεί, να συμμετέχουν αποφασιστικά.

Καμία πλέον αναμονή, καμία ανοχή, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, στη ζωή! Οι γονείς τους, που βιώνουν χρόνια κι αβοήθητοι το γολγοθά, δεν έχουν άλλη υπομονή! Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή δεν ανέχονται πια την αβεβαιότητα, την ανεργία ή τη δουλειά με δόσεις μέσω ΕΣΠΑ, την περιπλάνηση από άκρη σε άκρη της χώρας!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι προκλητική γιατί, ενώ με βάση τις δηλώσεις του Υπουργού «η ειδική εκπαίδευση είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης..», δύο μήνες μετά το κουδούνι τα ειδικά σχολεία υπολειτουργούν, τα ΚΕΔΔΥ αδυνατούν να μειώσουν τις λίστες αναμονής και να κάνουν έγκαιρες αξιολογήσεις, τα τμήματα ένταξης κλειστά.. και η παράλληλη στήριξη στον αέρα, με τους λιγοστούς εκπαιδευτικούς που πήγαν στα σχολεία να έχουν στην ευθύνη τους 2 και 3 παιδιά. Δηλαδή, εάν δεν ήταν στις προτεραιότητες, σε ποια κατάσταση θα ήταν οι δομές της ειδικής;
Μάλλον ξεκίνησε ταχύτατα η εφαρμογή του 3ου μνημονίου για τον «εξορθολογισμό του κόστους της εκπαίδευσης» για να πιάσουν το στόχο της κυβέρνησης «να λειτουργεί σε κάθε διεύθυνση ένα ειδικό σχολείο». Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, μαζί με το γονεϊκό κίνημα, το ριζοσπαστικό αναπηρικό, δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι στην πολιτική που υποβαθμίζει παραπέρα την ειδική αγωγή, που κλείνει δομές και πετάει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είτε στο σπίτι τους, είτε στο γενικό σχολείο και από κει στο περιθώριο, ή σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα, και θέλει τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. 
Θεωρούμε ότι αποτελεί σύγχρονη λαϊκή-εκπαιδευτική ανάγκη αλλά και δυνατότητα της εποχής μας, τα ειδικά σχολεία και οι άλλες δομές της ΕΑ να αναβαθμιστούν υλικοτεχνικά και παιδαγωγικά, ώστε να προσφέρουν «προνομιακή» εκπαιδευτική υποστήριξη σε σχέση με τα γενικά. Για να μπορούν με επιστημονικό τρόπο να καλύπτουν την ανισοτιμία που γεννά η ίδια η αναπηρία. Η κάλυψη αυτών των αναγκών απαιτεί πολλαπλάσια κονδύλια, ειδικευμένο προσωπικό, κατάλληλες δομές. Όμως η μόρφωση, η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η κοινωνική και παραγωγική ένταξη, είναι ανάγκη και δικαίωμα των παιδιών με ε.α. και καθήκον μας να το διεκδικήσουμε!
Φτάνει πια! Καμία ανοχή κι άλλη αναμονή! Κανένας συμβιβασμός με την αθλιότητα που επικρατεί στις δομές της ΕΑ, παρά τον τιτάνιο αγώνα εργαζομένων, γονιών και παιδιών.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ απαιτούμε:
·      Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση.
·      Άμεση,  αποκλειστική, γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης από το Γ.Κ.Π.
·      Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού) στην Ειδική Αγωγή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού.
·      Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα διαθέσει κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς, με την αναγκαία χρηματοδότηση.
·      Πλήρης κάλυψη όλων των κενών σε έμψυχο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή στο Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χίου. Kανένα παιδί εκτός ειδικής αγωγής.  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
271020034-2271024194 στα γραφεία του ΠΣΑμεΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                                  Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.