Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 390: Διευκρινήσεις για τη λειτουργία παιδότοπου στο Δημοτικό Κήπο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου σας ενημέρωσε (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 388) για τη λειτουργία παιδότοπου στο Δημοτικό Κήπο. Με το Ενημερωτικό μας αυτό δημιουργήθηκε μια σειρά παρεξηγήσεων – κακοπροαίρετων σχολίων τις οποίες και διευκρινίζουμε:

  1. Ποτέ ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών δεν ανέφερε ότι πρόκειται για δική μας πρωτοβουλία. Για την ακρίβεια, η διατύπωση ήταν «ενημερώνουμε τους συναδέλφους». Κακώς λοιπόν κάποια ρεπορτάζ (πχ Πολίτης) δεν ανήρτησαν αυτούσιο το Ενημερωτικό σπεύδοντας να σχολιάσουν αυθαίρετα ότι πρόκειται για Πρωτοβουλία του Συλλόγου.
  2. Ήταν λάθος από μέρους μας, και χωρίς πρόθεση, η διατύπωση «… θα λειτουργήσει παιδότοπος», ενώ λειτουργεί εδώ και μήνες, δίνοντας άθελά μας την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι νέο.
  3. Στις πολύμορφες δραστηριότητες για τη στήριξη των προσφύγων (Μερσινίδι, Δημοτικός Κήπος, Λιμεναρχείο κλπ) παίρνουν ενεργό και δραστήριο μέρος και μέλη του Συλλόγου μας (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) και το μόνο που θέλαμε ήταν αυτό να γίνει γνωστό, να αποκτήσει ακόμα πιο μαζικά και συλλογικά χαρακτηριστικά.

Παρατηρούμε όμως ότι, μ’ αφορμή τα παραπάνω, βρήκαν ευκαιρία κάποιοι να ξεσπαθώσουν ενάντια σε ένα Σωματείο εργαζομένων όπως είναι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ακόμη και μέλη από τις οργανώσεις που διοργανώνουν τέτοιες δραστηριότητες, μέσα από σχόλια στο διαδίκτυο και όχι μόνο.
Προς ενημέρωσή τους το Σωματείο μας δεν περίμενε να «κάνει κηδεία με ξένα κόλλυβα». Εκφράζει εδώ και χρόνια σταθερά την αλληλεγγύη γενικώς σε εργαζόμενους που έχουν ανάγκη (μετανάστες, πρόσφυγες, άνεργους κλπ) έμπρακτα. Έχουμε άμεσο και συγκεκριμένο διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο για την ανύπαρκτη υποδοχή και ανθρώπινη διαμονή προσφύγων και μεταναστών αναδεικνύοντας τις αιτίες και τους φταίχτες που είναι η πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων που τη στηρίζουν.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτό δεν θα ήταν ολοκληρωμένο αν δεν έπαιρνε μέρος και στις κινητοποιήσεις που απαιτούν να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος της ΕΕ, των ΗΠΑ, Ρωσίας και διαφόρων άλλων τέτοιων ιμπεριαλιστικών κρατών - οργανισμών με πρώτη και κύρια απαίτηση η ίδια η χώρα μας να σταματήσει να συμμετέχει σε τέτοιες ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο στηρίζει ενέργειες για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων και πέρα του Σωματείου. Πρέπει να μας προβληματίσει λοιπόν το γιατί κάποιοι έσπευσαν να διαχωριστούν προστατεύοντας το «μονοπώλιό τους» στην αλληλεγγύη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                                  Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.