Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η Α.Σ.Ε., όπως γνωρίζετε, είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ. στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Θέλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για μια αρνητική κατά τη γνώμη μας εξέλιξη που αφορά κυρίως τους αναπληρωτές συναδέλφους.
Τα τελευταία χρόνια οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αποτελούν καθεστώς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχουν πρακτικά να γίνουν διορισμοί 7 χρόνια με αποτέλεσμα τα όποια κενά καλύπτονται, να καλύπτονται από αναπληρωτές και ωρομίσθιους.
Το ΠΑΜΕ κάνει σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, παρ' όλες τις δυσκολίες να αναδειχθούν στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων νέοι συνάδελφοι αναπληρωτές, ώστε να εκφράζεται αυτό το σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης και συνδικαλιστικά, ώστε να ζωντανέψουν τα σωματεία με συμμετοχή νέων συναδέλφων. Είναι εξαιρετικά απίθανο συνάδελφος αναπληρωτής να είναι σερί σε ένα σωματείο, με αποτέλεσμα όποιος είναι εκλεγμένος σε σωματείο να μην μπορεί να ολοκληρώσει τη θητεία του, αφού οι εκλογές γίνονται από Οκτώβρη μέχρι Φλεβάρη και σε πολλά σωματεία τα διοικητικά συμβούλια έχουν διετή θητεία.
Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτούμε από τα σωματεία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να ολοκληρώνουν τη θητεία τους. Υπάρχει μάλιστα και σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ στις 29.9.2015, που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν οι νέες ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Θεωρούμε απαράδεκτη και αντισυναδελφική τη στάση των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΑΚΕ, ΠΕΙΡΑΤΕΣ, και προσωπικά την στάση της προέδρου του συλλόγου «ο Αριστοτέλης» Ντίνας Ρέππα, εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που από την πρώτη στιγμή που η αναπληρώτρια συνάδελφος Θεώνη Δρόσου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, διορίστηκε σε όμορη διεύθυνση (από την Α στη Β Αθήνας) απαιτούσε με άσχημο και επιθετικό τρόπο να εγκαταλείψει τη θέση της από το διοικητικό συμβούλιο. Έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει επεισόδιο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Υπουργείο Παιδείας, την ώρα που συνάδελφοι αναπληρωτές και η εκλεγμένη συνάδελφος στο διοικητικό συμβούλιο, διεκδικούσαν την άμεση κάλυψη των κενών.
 Στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μεταφέραμε το αίτημα: «οι αναπληρωτές που είναι εκλεγμένοι σε διοικητικά συμβούλια και τοποθετούνται την επόμενη χρονιά μέσα στα πλαίσια του ίδιου ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ (ώστε να μη δημιουργείται ίχνος υποψίας ευνοϊκής τοποθέτησης), να παραμένουν στην περιοχή του σωματείου που είναι εκλεγμένοι». Η στάση των παραπάνω δυνάμεων στο διοικητικό συμβούλιο ήταν απαράδεκτη, αφού το απέρριψαν.
Απαιτούμε ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών. Πρακτικά το υπάρχον καθεστώς που υπερψήφισε η πλειοψηφία του σωματείου και η πρόεδρός του, απαγορεύει στους αναπληρωτές να ολοκληρώνουν τη θητεία τους ως εκλεγμένα μέλη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν τέτοιες αντισυναδελφικές πρακτικές.
Αθήνα 19/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.