Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σύλλογος Σωκράτης: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά δασκάλων και εκπαιδευτικών στα σχολεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαιδευσης Αττικής, παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής  «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», με τη συμμετοχή γονέων και εκπροσώπων των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπού, για τα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία  σε δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων καθώς και σε εκπαιδευτικούς για τα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης.



Τονίσαμε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία λόγω της μη στελέχωσής τους με τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς, το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν τμήματα με 26 παιδιά και πάνω και τέλος ότι τα 2 Ειδικά  Δημοτικά Σχολεία (Αχαρνών και   Ωρωπού) παραμένουν κλειστά!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής είπε ότι τα πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που διαμορφώθηκε από την πολιτική προηγούμενων ετών που δεν έκανε διορισμούς και ότι, λόγω διαφόρων εμπλοκών, ούτε φέτος έγιναν διορισμοί. Αναφορικά με την Ειδική Αγωγή είπε ότι «δυστυχώς στηρίζεται σε αναπληρωτές».

Στο ερώτημα που θέσαμε αναφορικά με το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών, ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη απάντηση και δε δεσμεύτηκε για την κάλυψη όλων των κενών άμεσα.  Αν και πριν την προγραμματισμένη συνάντησή μας είχε έρθει σε επαφή με την νέα πολιτική ηγεσία, δε γνώριζε τι ποσοστό από τους αναπληρωτές που θα διοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα αναλογεί στην Αν. Αττική, αφήνοντας να εννοηθεί το γεγονός ότι το νούμερο δε θα καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων. Η μόνη δέσμευση που δόθηκε αφορά στην κάλυψη των κενών σε ειδικό επιστημονικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης μας ενημέρωσε ότι τα ολοήμερα θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.

Πολλάκις έχουμε τονίσει τη θέση μας ότι  κανένα πρόβλημα δε θα υπήρχε αν η πολιτική ηγεσία (η χθεσινή, η σημερινή, η αυριανή) προχωρούσε σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προüποθέσεις! Δαπάνες για την παιδεία επί της ουσίας χρειάζονται.

Όσο κι αν αλλάζουν τα πρόσωπα η πολιτική γραμμή της ηγεσίας του Υπουργείου παραμένει σταθερή και αταλάντευτη σε αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση, πιστή στις κατευθυντήριες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για μείωση των δαπανών για την παιδεία, με ότι αυτό συνεπάγεται... χορηγοί να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία και να καθορίζουν το περιεχόμενο σπουδών, εκπαιδευτικοί σε εργασιακή ομηρία (ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας, κινητικότητα κ.λ.π. Να γιατί ζούμε το συνεχές παζάρι, αναφορικά με τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση (άλλοτε 25.000 και άλλοτε 20.000) αλλά και το πλήθος των αναπληρωτών (μέσω διαφόρων ευρωπαικών προγραμμάτων ή τακτικού προϋπολογισμού)



Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες... Καμιά πίστωση χρόνου στη νέα πολιτική ηγεσία, καμιά έκπτωση στην απαίτηση-διεκδίκηση για κάλυψη όλων των κενών. Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαζικούς φορείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν!



Ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο Σωκράτης» καλεί τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων των τριών Δήμων (Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού) όλους τους Συλλόγους Γονέων Δημοτικών-Νηπιαγωγείων, μαζικούς φορείς, σε συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στο 3ο Δημ. Σχ. Αχαρνών  (Λιοσίων 42, Αχαρνές)  τις 19:00, για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση της κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας. 



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ -ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ



Για το Διοικητικό Συμβούλιο



                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                               ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΧΟΥΤΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.