Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στις σχολικές καθαρίστριες και τον αγώνα τους - Άμεση ανανέωση και μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου


Στις 8 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας κινητοποίηση των σχολικών καθαριστριών έχοντας ως άμεσο αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων τους. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση στη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αίτημα των σχολικών καθαριστριών.
Έτσι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκονται στον αέρα οι συμβάσεις 8500 χιλιάδων καθαριστριών και καθαριστών των σχολείων, που για πάνω από 12 χρόνια, ζουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.
Η τελευταία μάλιστα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τις υποσχέσεις της για κατάργηση των εργολαβικών συνεργείων, και τη μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε αορίστου χρόνου, έφτασε στο σημείο να μην εφαρμόζει ακόμα και τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που η ίδια ψήφισε η οποία αφορά την ανανέωση των συμβάσεων τους για φέτος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκηρύσσονται διαγωνισμοί από μια σειρά Δήμους  (π.χ. Πειραιά) και να πετιούνται στο δρόμο όσες καθαρίστριες δούλευαν στα σχολεία τα προηγούμενα χρόνια.
Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών εκφράζει την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών και καθαριστών των σχολείων. Συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων τους, για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Παλεύουμε μαζί τους και διεκδικούμε από την κυβέρνηση να λύσει άμεσα το πρόβλημα, να πιάσουν όλοι τους μόνιμη δουλειά, να ακυρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί των δήμων και να έχουν όλοι πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η εργασία τους να θεωρείται βαριά και ανθυγιεινή άρα και η ασφάλιση τους, να καταβάλλονται οι μισθοί τους κάθε μήνα και να αποδοθούν τα δεδουλευμένα για όσους παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4-5 μήνες.
Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για την καθαριότητα των σχολείων.
Η λαϊκή απαίτηση να έχουμε καθαρά σχολεία, σύγχρονο και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, αφορά τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και καθαρίστριες, είναι κοινή υπόθεση όπως είναι κοινός και ο αγώνας.
Καλούμε όλες τις σχολικές καθαρίστριες όπως και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να αξιοποιήσουν τις βουλευτικές εκλογές ως μια ευκαιρία για να καταδικάσουν τα κόμματα των μνημονίων και κάθε αντιλαϊκή πολιτική.
Να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση και να ψηφίσουν με κριτήριο την ισχυροποίηση των λαϊκών αγώνων, την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων τους. 
Όλοι μαζί στον αγώνα! Όλοι μαζί στο δρόμο της ανατροπής!
Σεπτέμβρης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.