Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Στο mail του Συλλόγου έφθασε επίκαιρο σχόλιο του ΚΚΕ σχετικά με τους συναδέφλους αναπληρωτές και ωρομίσθιους, το οποίο και δημοσιεύουμε:

"Με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ενώ τα σχολεία ανοίγουν άμεσα, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν να επαναλάβουν τις αιτήσεις τους για πρόσληψη ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι για το σχολικό έτος 2015-2016, να ξαναστηθούν για ώρες στις ουρές των Διευθύνσεων.
Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, η καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών, οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί- δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό με χιλιάδες κενά.
Είναι ανάγκη να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών. Να ισχύσουν οι προηγούμενες αιτήσεις των εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις όσων αναπληρωτών απαιτούνται για να καλυφθούν όλα τα κενά. Να αναγνωριστεί άμεσα όλη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Μοναδική διέξοδος απέναντι σε αυτή την κατάσταση, των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που συνυπάρχουν με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, είναι η πρόταση πάλης του ΚΚΕ για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις."


ΑΘΗΝΑ 31/8/2015                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.