Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 365: Πληροφορίες για τους αναπληρωτές που διορίζονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου σας καλωσορίζει στην εκπαιδευτική οικογένεια μετά την περίοδο ανεργίας και σας ενημερώνει για άμεσα καθημερινά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής σας χρονιάς.
1.   Η λήψη των Ιατρικών Γνωματεύσεων Ψυχίατρου και Παθολόγου ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ασκούν διδακτικά καθήκοντα (ή Πιστ. Υγείας αν είναι ακόμα σε ισχύ 2013) και που θα πρέπει να προσκομίσουν οι αναπληρωτές, μπορεί να γίνει από το Νοσοκομείο Χίου στα εξωτερικά ιατρεία. 
Οι ιατρικές γνωματεύσεις προβλέπονται από ρύθμιση του νόμου 4210/2013 με την οποία καταργήθηκε η πιστοποίηση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. 
1. Η παρ. 2 του άρθρου 7 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Η υγεία των υποψήφιων υπαλλήλων να ασκήσουν τα καθήκοντα της αντίστοιχης θέσης, πιστοποιείται με γνωματεύσεις (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και (β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, με βάση παραπεμπτικό έγγραφο, στο οποίο περιγράφονται από την υπηρεσία τα καθήκοντα της θέσης που πρόκειται να καταληφθεί.» (ΦΕΚ254/Α/2013). 
2.   Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να προσκομιστούν στη Διεύθυνση είναι τα εξής:
  • Πτυχίο (σε περίπτωση ξενόγλωσσου πτυχίου και μετάφραση, ΔΟΑΤΑΠ και απολυτήριο ελληνικού Λυκείου)
  • Μεταπτυχιακό (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής - σε περίπτωση ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού και μετάφραση, ΔΟΑΤΑΠ και απολυτήριο ελληνικού Λυκείου)
  • Σεμινάριο 400 ωρών (αν υπάρχει και μόνο σε περίπτωση πρόσληψης από τον πίνακα Ειδικής Αγωγής)
  • Όλες οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας
  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Τραπεζικό Λογαριασμό (για αναπληρωτές από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ μόνο Εθνικής Τράπεζας)
  • Αποδεικτικό ΑΦΜ
  • Αποδεικτικό ΑΜΚΑ και Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ
  • Πιστ. Στρατολογίας
  • Πιστ. Οικ. Κατάστασης (μόνο αν είστε έγγαμοι ή/και με ανήλικα τέκνα. Σε περίπτωση τέκνου σπουδάζοντος ή υπηρετούντος τη στρατιωτική θητεία απαιτούνται και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις φοίτησης ή υπηρέτησης).
  • Πιστοποιητικό Εντοπιότητας (μόνο για κατοίκους του Ν Χίου)
  • Πρόσφατες Ιατρικές Γνωματεύσεις Ψυχίατρου και Παθολόγου ότι μπορείτε να ασκείτε διδακτικά καθήκοντα (ή Πιστ. Υγείας αν είναι ακόμα σε ισχύ)
3.   Σίτιση αναπληρωτών από τη Λέσχη Αξιωματικών Χίου

Ο Σύλλογος με παρέμβασή του στην 96 ΑΔΤ ζήτησε την άμεση σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αναμένετε ενημέρωση...

4.   Ενοικίαση Κατοικίας
Ο Σύλλογος ενημέρωσε μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης τους Χιώτες να αναρτήσουν ενοικιοστάσια στην είσοδο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Οινοπίωνος). Υπάρχουν μεγάλος αριθμός σπιτιών προς ενοικίαση στο κέντρο της πόλης στον Καρφά και το Βροντάδο σε προσιτές τιμές.
5.   Λειτουργικά κενά σε Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού
Ο Σύλλογος, με παρέμβασή του στο ΠΥΣΠΕ Χίου ζήτησε την ανάρτηση των κενών στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού. Οι αναπληρωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κενά είναι μεγάλα και στην Πόλη και στα χωριά (έχει σταλεί ήδη εκτίμηση με βάση τις πραγματικές ανάγκες όπως καταγράφηκαν από το Σωματείο). Με βάση την κείμενη νομοθεσία θα γίνει ΠΥΣΠΕ με θέμα «Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών εντός του Νομού» και οι συνάδελφοι αναπληρωτές να δηλώσουν τα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν.
Δέσμευση του ΠΥΣΠΕ είναι να γίνεται βελτίωση θέσης αναπληρωτή εκπαιδευτικού.
Για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων αναπληρωτών / τριών, θα βρίσκονται μέλη του ΔΣ του Συλλόγου στη Διεύθυνση.
Από το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
Αμπαζής Γιώργος                                      Τσίγκος Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.