Φωτογραφίες

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ Π. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ Η/ΥΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 245

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ Π. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ Η/Υ

κ. Κοσμήτορα,

Λαμβάνοντας υπόψιν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών Α΄ - Β΄/ θμιας Εκπ/σης προκειμένου να εξεταστούν στην αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στην Διδακτική Πράξη, αλλά και το μεγάλο οικονομικό κόστος (εισιτήρια, διαμονή και διατροφή), για να μεταβούν στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη όπου έχουν δημιουργηθεί τέτοια κέντρα, θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να προβείτε στην Αίτηση -Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Π. Αιγαίου για τη διάθεση των απαραίτητων υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να γίνει κατορθωτή η έγκριση της ένταξης σας στο έργο «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε. ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ως κέντρο, για την πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Η/Υ (Α & Β Επίπεδο).
Δεδομένου ότι απαιτούνται χρονοβόρες και γραφειοκρατικές ενέργειες, όταν υπάρξει η προκήρυξη του ανωτέρου έργου. Όπως:
  1. Έγκριση από το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής της ένταξης του Παν. Αιγαίου στην λίστα Παν. Κέντρα, για τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου.
  2. Σύνταξη τεχνικού δελτίου από το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής για την ανάθεση έργου στο Παν. Αιγαίου.
  3. Σύμβαση έργου ανάμεσα στο Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής και Παν. Αιγαίου.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου σέβεται το ρόλο του Πανεπιστημίου και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις αντιεκπαιδευτικές πρακτικές Υπουργείου, που εγκλωβίζει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολιτικής των ΕΣΠΑ.
Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση η οποία αποτελεί υποχρέωση του Κράτους για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί που θα μπαίνουν σε μια τέτοια διαδικασία πρέπει να διευκολύνονται με εκπαιδευτική άδεια και να έχουν όλα εκείνα τα δικαιώματα που θα ενισχύουν τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση.


Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας
                    Γ. ΑΜΠΑΖΗΣ                                Σ. ΤΣΙΓΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.